Het nalatenschap van Kaj Franck: Het idyllische Iittala - Artikel Post - Artikel Marketing

Het nalatenschap van Kaj Franck: Het idyllische Iittala

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 135 | Aantal woorden: 610 | Datum: | 0 commentaar

De Fin Kaj Franck heeft in zijn leven heel wat servies opgeleverd. Er zijn vele collecties gemaakt die je hedendaags nog steeds kunt aanschaffen. De kleinzoon van architect Ahrenberg had ook erg veel talent voor ontwerpen. Iittala is mede door hem erg populair geworden. Het servies heeft simpele en strakke Finse designs. Hij vond dat alles wat overbodig was ook niet in het eind design hoefde. Alleen de essentie was van belang. Om zijn werk nog een keertje op prijs te stellen gaan we nog een keer kijken naar zijn leukste Iittala collecties!

Iittala Kartio

In alle designs van Kaj Franck kan je zijn denkwijze terugvinden. Ook weer in de Iittala Kartio. Alleen het nodige moet in het design en de rest is overbodig. Hierdoor eindig je met de elegante essentie van het doel wat je voor ogen hebt. In deze serie heeft hij de perfecte balans tussen materiaal en vorm gevonden. Het kleurrijke glaswerk van de Kartio serie kan je perfect voor elke gelegenheid gebruiken. Daarnaast kan je ook een karaf uit deze serie krijgen. Dit zorgt er toch weer voor dat je een glimlach op je gezicht tovert tijdens het nuttigen van een heerlijk drankje op een zomerdag! Met dit simpele design kan je iedere dag weer een blije dag maken. Deze collectie is gemaakt in 1958 en is nog steeds op de markt, wat toch weer veel zegt over de klasse van Franck’s werk.

Iittala Teema

Kaj Franck heeft zichzelf met deze serie toch echt wel overtroffen. Hij maakt van iets simpels iets heel speciaals. Het Iittala Teema servies bestaat uit de drie basisvormen: De driehoek, cirkel en vierkant. Hierdoor is het servies een veelzijdig servies dat vele combinaties van vorm, grootte en kleur kennen. Door het combineren van het simpele servies, maak je het toch een beetje je eigen. Het is ideaal servies voor alledaags gebruik. Het is functioneel, duurzaam en erg verfijnd. Hierdoor verrijkt het je tafel en ziet een gedekte tafel er al gauw stijlvol uit. Zo zie je maar dat Franck een man van praktisch nut was. En daar houden wij Nederlanders wel van. Door de multifunctionaliteit is het servies altijd te gebruiken.Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Woldring!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo