Het verschil tussen een Amerikaanse en Italiaanse pizza - Artikelpost

Het verschil tussen een Amerikaanse en Italiaanse pizza

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 297 | Aantal woorden: 762 | Datum: | 0 commentaar

Een pizza is nog steeds één van de populairste en meest gegeten maaltijden van de wereld. Pizza staat zelf in de top 10 van meest gegeten gerechten. Sowieso is eten uit de Italiaanse keuken heel erg bekend in veel landen. Italiaanse recepten zijn namelijk heel erg geliefd bij veel mensen en er zijn veel variatiemogelijkheden. Dit geldt ook voor pizza’s. In dit artikel gaat het over wat het verschil is tussen Amerikaanse en Italiaanse pizza’s en hoe dit verschil is ontstaan. 

Hoe is het verschil ontstaan? 

Toen de Italiaanse immigranten in de negentiende eeuw naar de Verenigde Staten kwamen, namen ze gerechten uit de Italiaanse keuken mee. Dit is dan ook de reden dat er in Amerika  veel Italiaanse gerechten worden gegeten. Maar deze recepten uit Italië zijn de laatste eeuw wel veranderd. Zo is de pizza erg veranderd in Amerika en ook mac ‘n cheese is een erg populair gerecht geworden. Bij Monte Pizza Crust hebben ze zelfs echte Amerikaanse pizzabodems in hun assortiment!

De Italiaanse pizza

De Italiaanse pizza is bekend om zijn krokante dunne bodem, de mozzarella kaas en de verse tomatensaus. Deze drie ingrediënten vormden heel erg lang de basis van elke pizza. Deze pizza wordt de pizza Margherita genoemd en staat bekend als de ‘kale’ pizza. Op deze pizzabasis kunt je ontelbaar veel andere ingrediënten doen. Het deeg van een extra Italiaanse pizza wordt met een speciale techniek gekneed, alleen de handen mogen hierbij worden gebruikt. Een Italiaanse pizza is veel dunner in vergelijking met de Amerikaanse pizza en de Italiaanse pizza wordt in een steenoven gebakken. 

De Amerikaans pizza

In 1905 is de eerste pizzeria in New York geopend en sindsdien is er in Amerika erg veel aan de pizza veranderd. Er zijn in Amerika nog wel wat kleine pizzeria’s die hun pizza’s volgens oud recept bereiden, maar vooral de grote Amerikaanse pizzaketens hebben hun recept aangepast. De grootste verandering zit in de bodem, deze bodem is veel dikker en zachter geworden dan dat hij was bij het Italiaanse recept. Ook de rand van de bodem is veel dikker geworden. Deze bodem wordt soms zelfs nog gevuld met een hotdog of met kaas. Ook zijn de Amerikaanse pizza’s vaak veel groter, sommige hebben zelf het formaat van een vrachtwagenband.Over de Auteur

Specialist op gebied van pizza bodems

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo