Hoe je een Italiaanse espresso machine gebruikt
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: negenduust | Via Artikel Post
Gezien: 1130 |
Aantal woorden: 535 |
Datum: Thu, 10 Sep 2015 |
0 commentaar
Espresso, is koffie geserveerd in zijn meest krachtige en rijkste vorm. Het is van oorsprong een sterk gezette koffie geserveerd in een schilderachtige 90 ml kop. Vaak aangeduid als "caffe" in Italië, espresso is van oudsher een na-maaltijdse vreugde. Thuis maken Italiaanse gezinnen gebruik van een kookplaat, Caffettiére of mokka/ espressoapparaat.
Het is drinken van espresso is tot op heden uitgegroeid tot een belangrijk cultureel statement. Veel koffieliefhebbers verzamelen in koffiehuizen om te socializen, terwijl ze genieten van de verleidelijke volle smaak van espresso.
De dag van vandaag kan je al perfect thuis genieten van een uitstekend kopje espresoo, een ander voordeel hiervan is dat je er nog eens geld door bespaart ook. Met deze eenvoudige stappen ga je met de hulp van een traditioneel Italiaans koffiezetapparaat een perfecte espresso maken.
Wat je nodig hebt
Geroosterde espresso bonen (gemalen of ongemalen) Koffiemolen Eetlepel Moka of Caffettiera (Italiaanse espresso machines) Water Fornuis 90ml demitasse kopje
Instructies
- Open de bovenkant van de moka pot door de bovenkamer los te schroeven, zet dan de kamer opzij.
- Trek het trechter achtige filter eruit en vul de onderste kamer met koud water tot het veilige niveau. Het beveiligingsventiel is een kleine knop aan de zijkant van de kamer.
- Zet het filter terug op zijn plaats boven de water kamer.
- Vul de koffiemolen met geroosterde espresso bonen, en maal de bonen op de beste instelling.
- Neem een eetlepel en meet twee eetlepels fijn gemalen espresso koffie (vers gemalen of voorverpakt gemalen). Plaats de twee eetlepels fijn gemalen espresso koffie in de filter van de moka.
- Schroef de bovenkant weer op de Moka Express. Zorg ervoor dat de bovenste en onderste delen van de pot dicht op elkaar zitten. Dit zorgt voor een goede afdichting en voorkomt het verlies van stoom.
- Plaats de Moka Express op het fornuis en zet de het fornuis op middelhoog vuur.
- Laat de espresso percoleren voor ongeveer 5 minuten. De gebrouwen espresso zal de bovenste kamer van de Moka Express vullen.
- Wanneer al het water verzameld is in de top van de Moka Express, zet het fornuis uit en zet de pot op een koude pit.
- Giet in een 90 ml demitasse kop en geniet.
- Bewerk de espresso naar wens door toevoeging van ingrediënten zoals melk een latte te maken, of melk en chocolade siroop voor een mokka latte.
Nog meer tips vind je terug op https://www.vivakoffie.nl/beste-espressomachine-top-10/
Over de Auteur
Vivakoffie, een handige koffieblog vol met handige tips, reviews en koopgidsen. Als expert in koffiezetapparaten maak je via Vivakoffie gegarandeerd de juiste keuze.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen