FB pix Hoe werken de Nespresso capsules nu eigenlijk ? - Artikelpost

Hoe werken de Nespresso capsules nu eigenlijk ?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 7236 | Aantal woorden: 361 | Datum: | 0 commentaar

Iedereen weet wel hoe een espressoapparaat eruitziet en hoe de koffie gemaakt wordt. De gemalen koffie zit in een soort pod, waar heet water wordt door geperst om zo koffie te krijgen. Nespresso werkt echter met de andere toestellen. De koffie voor Nespresso zit in een soort aluminium omhulsel, capsule genaamd.

Het unieke aan deze Nespresso capsules is dat de koffie er luchtdicht in is verpakt. Dit zorgt voor een beter behoud van smaak en aroma. Wanneer de capsule in het toestel wordt geplaatst, worden er automatisch gaatjes in de capsule geprikt waardoor het water aan de koffie kan. Door de druk die zo binnenin de capsule ontstaat, barst de zachtere onderkant van de capsule open zodat de espresso in het klaargezette kopje kan stromen. Na dit proces moet de capsules uit het toestel verwijderd worden. Meestal gebeurt dit manueel, maar bij sommige Nespresso toestellen kan het ook automatisch.

Nespresso geeft de verschillende soorten koffie in zijn capsules de benaming “Grand Cru”. In totaal zijn er 16 Grand Cru’s die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Ieder jaar brengt Nespresso bovendien ook enkele tijdelijke speciale series op de markt.

Nespresso capsules zijn echter niet goedkoop. Ze kosten iets meer dan 0,30 € per stuk en ze bevatten net genoeg koffie voor één kopje : 5,5 gram. In 2012 vervallen een deel van de patenten van Nespresso op hun capsules, dus de kans is groot dat er concurrenten op de markt zullen komen die capsules goedkoper aanbieden. Maar in afwachting daarvan bestaan er bedrijfjes die hervulbare Nespresso capsules aanbieden.

Momenteel maakt Nespresso zelfs meer reclame voor zijn capsules dan voor zijn toestellen. We mogen namelijk niet vergeten dat Nespresso eigendom is van Nestlé, een voedselbedrijf, dat als hoofdbedoeling voeding (in dit geval koffie) te verkopen.

 Over de Auteur

Lode schrijft voor verschillende blogs over espresso apparaten in het algemeen, en vooral over Nespresso.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo