FB pix Hongaarse wijn in opkomst - Artikelpost

Hongaarse wijn in opkomst

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1142 | Aantal woorden: 587 | Datum: | 0 commentaar

Als je aan Hongarije denkt, is wijn vaak niet het eerste wat bij je opkomt (als je er al opkomt). Wat erg vreemd is want Hongarije is een wijnland die niet onder doet voor de o zo populaire Franse en Italiaanse wijnen.

Hongarije is een wijn land in Hart en Nieren. Het land produceerd hoge kwaliteitswijnen al ver voor de Romeinse tijd. Helaas hebben (de vele) bezettingen en met name de laatste (voormalig Oostblok) de Hongaarse reputatie als wijnland geen goed gedaan. De focus op kwaliteit verdween, de focus lag op kwantiteit en niet meer op kwaliteit.

Maar dit is in de laatste 20 jaren veranderd, sinds het uiteenvallen van de muur zijn de investeringen in de Hongaarse wijn gebieden enorm toegenomen. Vaak doet Tokaj nog een belletje rinkelen. Dit (staats) bedrijf heeft enorme sprongen gemaakt en is nog steeds het vlaggenschip van Hongarse wijnen, de zoete Aszu wijnen van Tokaj zijn bij de wijnliefhebbers wel bekend, maar naast Tokaj is er flink geinvesteerd in familie bedrijven die traditionele waardes van hoge kwaliteit productie zijn gaan combineren met moderne technieken. 

De rode wijnen van Eger (Stierenbloed/Bikaver) en de stevige witte wijnen uit Badacsonyi zijn hier goede voorbeelden van. Deze top regio's evenaren de kwaliteit van Tokaj, maar ook de Chardonnay uit Mátra, de Cabernet Franc van Villány zijn variaties uit gebieden die top wijnen voortbrengen.

Daarnaast bezetten de Hongaarse wijn regio’s een aantal van de mooiste landschappen van het land, zoals de heuvels rondom het Balatonmeer, de beeldschone vulkaan Somló, de zonovergoten hellingen van het Mecsek gebergte en de zachte heuvels rond het meer van Neusiedler (FertÅ‘) aan de Oostenrijkse grens. Allen zeer de moeite waard om te bezoeken.

De algemene indrukken van Hongarije zijn niet al te best, het algemene beeld van Hongarije is vrij negatief wat onterecht is. Wanneer je wat verder kijkt in dit bijzondere land dan zie je dat parels nog te vinden zijn. Top kwaliteit wijnen met een eigen (lange) identiteit in geur en smaak

 
Over de Auteur

Finom.nl, wijn reviews, nieuws, blogs, recepten en meer. Altijd op zoek naar tips en aanbevelingen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 0.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo