FB pix Ik vul nu alles zelf - Artikelpost

Ik vul nu alles zelf

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1587 | Aantal woorden: 495 | Datum: | 0 commentaar

Boodschappen doen bij de supermarkt is niet meer wat het geweest is. Zelfs bij de zogenaamde “prijsvechters” als Aldi of Lidl kost een karretje met niet veel meer dan wat basic levensmiddelen al een klein vermogen.  Om over AH en Jumbo maar te zwijgen. Daar kun je dan wel een beetje van je eigen kapitaal terugverdienen als je geld blijft investeren in hun bredere gangpaden.

 

Maar wat moet je veranderen om het een beetje schappelijk te houden? Je wilt wel minder uitgeven, maar niet minder prettig leven. Om bijvoorbeeld concertkaartjes te kunnen kopen zonder er veel van te merken, moet je dat verschil van vele tientjes natuurlijk wel “verdienen”  bij de boodschappen.

 

Zelfgemaakte taart en cake

 

Goedkoper leven en toch genieten, dat valt helemaal niet mee. Daarom heb ik eens  geïnformeerd bij vrienden en kennissen. Onopvallend natuurlijk, want ik wil niet dat ze mij met een soort medelijden gaan benaderen omdat ze denken dat ik het niet breed heb. Dan krijg je voordat je er erg in hebt bij je volgende verjaardag een hip spaarvarken cadeau.

 

Omdat ik niet goed heb kunnen doorvragen, vielen de resultaten van dit onderzoek wat tegen. De beste “tip” die ik kreeg was : “bak zelf je taarten en cakes, dat scheelt echt”. Daar kan ik weinig mee. Wat een visie.  De vrienden die mij dit advies gaven, komen binnenkort weer op bezoek. Moet ik ze zeker mijn betaalbare zelfgemaakte appeltaart voorzetten, een besparing die zij dan vervolgens weer tenietdoen door de taart tot op de laatste kruimel op te eten.

 

Honing en koffie: lekker zelf vullen

 

Wat scheelt wel? Ik heb het nu zelf ontdekt: zelf je eigen merk-honing (à € 1,09) overgieten in de handige knijpfles waarvoor je ooit € 3,29 hebt betaald, of, nog beter: in plaats van die dure Nespresso cups navulbare cupjes gebruiken in je (N)espresso-apparaat.  Ik kwam op het idee door rond te klikken op een informatieve site over Nespresso cups, koffie en dergelijke. Ik had er nooit eerder van gehoord, maar ik kan inmiddels uit eigen ervaring vertellen dat dit mij wèl tientjes gaat schelen. Besparen geeft nu een lekker gevoel.

 Over de Auteur

Het leven lijkt alleen maar duurder te worden. Op zoek naar manieren om flink te besparen op je boodschappen? De beste tip van dit persoonlijke besparingsverslag lijkt om de prijzige nespresso capsules te vervangen door navulbare.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo