Koken met koud - Artikelpost

Koken met koud

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 901 | Aantal woorden: 413 | Datum: | 0 commentaar

 

De combinatie van wetenschap en de bereidingswijze van voedsel vertaalt zich in het begrip moleculaire gastronomie. Wellicht dat moleculair koken meer tot de verbeelding spreekt. Het is namelijk de uiting waarbij er wordt gekeken naar alternatieve mogelijkheden om voedsel te bereiden. Hierbij kunnen we denken aan de toepassing van droogijs, In het volgende artikel benaderen we het moleculair koken vanuit het bereiden van voedsel met droogijs. Dit alles met het doel inzicht te geven in mogelijkheden om meer inzicht te geven van diverse niet conventionele toepassingen van technische mogelijkheden in de keuken.

Wat is droogijs?
Om een duidelijker beeld te krijgen van de techniek die hierbij wordt toegepast is het goed om een korte inleiding te geven wat droogijs is.
Het product droogijs is een vaste vorm van het gas koolstofdioxide, die verkregen wordt door het onder druk zetten en koelen van het gas. Het heeft hierna een temperatuur van -78 graden Celcius, waardoor het uitstekend is om producten hiermee te koelen of te bevriezen. Daarnaast is het een natuurlijk product die we dagelijks in bepaalde mate in- en uitademen. Een veilig en ideaal product om mee te experimenteren.

 

Droogijs en voeding


Het mooie verschijnsel dat je kunt ondervinden is dat het extreem koelen, bevriezen van producten je in staat stelt het product in andere vormen te gebruiken. Een voorbeeld hiervan het snel bevriezen van een framboos of braam met droogijs. De parten waar het fruit uit bestaat kunnen op deze wijze van elkaar worden gescheiden waardoor het als garnering kan worden gebruikt, of in het eten kan worden gebruikt om een andere structuur aan het geheel toe te voegen.

Deze manier van koken is niet alleen voor de professionals weggelegd. Er bestaan verschillende websites die instructies geven hoe moleculair te koken met droogijs. Ook het product droogijs is vrij verkrijgbaar bij verschillende aanbieders. Een voorbeeld van een aanbieder van het product kan gevonden worden door te klikken op deze link. Het is zeer de moeite waard om met moleculair koken te experimenteren.

Over de Auteur

ICS Dryice is een bedrijf die diverse toepassingen met droogijs exploiteert

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo