Lekker pannenkoek recept
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: RGO77 | Via Artikel Post
Gezien: 1067 |
Aantal woorden: 452 |
Datum: Fri, 20 Feb 2015 |
0 commentaar
Pannenkoeken recept
De pannenkoek is een echte Hollandse lekkernij. Er zijn vele mogelijkheden om pannenkoeken te maken. Zo kan je een pannenkoekenmix kopen waaraan alleen melk of alleen melk en eieren hoeft toegevoegd te worden. Ook heb je zogenaamde schudmixen. Dit zijn flessen met pannenkoekenmix, waar je melk aan toevoegt en de fles vervolgens goed schud, waarna je pannenkoekbeslag al klaar is. Ook zijn er kant-en-klaar pannenkoeken te koop, die je zo in de magnetron kunt opwarmen. En dan is er nog een manier, namelijk het helemaal zelf bakken van pannenkoeken. Dit is waarschijnlijk de leukste manier van pannenkoeken bakken, maar het voorbereidende werk kost je al gauw een uur.
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 300 gram melk
- 3 eieren
- braadboter
- snufje zout
Pannenkoeken bereiding
Met bovenstaande ingrediënten kun je gemiddeld 8 tot 10 pannenkoeken bakken. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je pan en van hoe dik je je pannenkoeken wilt hebben.
Neem een grote kom en doe daar de bloem in. Voeg gedurende het mixen met een mixer of kloppen met een garde de melk en de eieren toe. Blijf mixen of kloppen totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Voeg ook nog het snufje zout toe en klop of mix het er snel doorheen, zodat het gelijkmatig verdeeld zit. Laat een koekenpan warm worden op het vuur en doe de braadboter in pan. Tip: gebruik vloeibare braadboter om tijd te besparen! Als de braadboter gesmolten is kan je met een opscheplepel het beslag in de pan gieten. Bepaal zelf hoeveel beslag je gebruikt. Zorg ervoor dat het beslag over de pan ligt verspreid. Zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is kun je proberen om de pannenkoek om te draaien. De pannenkoeken moeten aan beide kanten goudbruin zijn. Om de pannenkoeken warm te houden kun je de ze op een bord te leggen en die te bedekken met zilverfolie. Blijf net zolang pannenkoeken bakken totdat je beslag op is. Vervolgens kun je de pannenkoeken serveren met stroop, gember of poedersuiker.
Over de Auteur
Ik schrijf op verschillende receptenblogs. Ik hou van lekker koken en vooral van simpele gerechten.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen