FB pix Nagerechten voor jouw kerstdiner - Artikelpost

Nagerechten voor jouw kerstdiner

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 607 | Aantal woorden: 795 | Datum: | 0 commentaar

Als je een kerstdiner kookt met meerdere gangen, sluit je dit natuurlijk af met een lekker nagerecht. Voor veel mensen is dit een favoriete gang, ook al kan het zijn dat je al een beetje vol zit. Een lekker nagerecht blijft toch de perfecte afsluiting van een diner. Er zijn tegenwoordig heel veel leuke ingrediënten voor je nagerecht verkrijgbaar bij de supermarkt. Hierbij kun je denken aan ijs, maar ook aan complete toetjes en leuke versiering. Bijvoorbeeld bij supermarkt Jan Linders kun je hiervoor terecht. Bij supermarkt Jan Linders hebben ze niet alleen alles voor je nagerecht, maar ook voor de rest van je kerstdiner.

Arretjescake

Voor deze arretjescake moet je best wat tijd uittrekken, maar dan kun je ook wat lekkers op tafel zetten. Er moet namelijk rietsuiker worden gekaramelliseerd en hier moeten nootjes doorheen worden geschept. Dit moet fijn worden gemaald in de keukenmachine. Verder moet er boter en chocolade worden gesmolten, en dit moet worden gemengd met basterdsuiker, cacao en stukjes koek. Dit mengsel moet worden verdeeld over vormpjes, dit is namelijk de bodem. Als het geheel is opgesteven in de koelkast, moet hier Nutella overheen worden gesmeerd. De helft van het nootjeskrokant moet hier nu bovenop. Hierna moet de hemelse modder worden vermengd met stukjes Bros. Dit mag ook over de vormpjes worden verdeeld en glad gestreken. Nu moeten de vormpjes een uur in de vriezer worden geplaatst. Over de bovenkant kan nog een keer Nutella worden gesmeerd, en worden bestrooid met de andere helft nootjeskrokant. De taartjes kunnen nu weer in de koelkast en als ze opgestijfd zijn, zijn ze klaar om te serveren. Dit kun je eventueel doen met wat frambozen erbij. Voor dit nagerecht heb je dus aardig wat kookvaardigheden nodig. Ook duurt het opstijven even en ben je dus wat tijd kwijt voor dit nagerecht. Echter heb je wel een heel mooi, lekker nagerecht als het is gelukt. Je gasten zullen hier zeker van genieten.

Fruit met chocolade

Een nagerecht wat een stukje sneller is gemaakt, is fruit met chocolade. Dit vinden veel mensen een hele lekkere combinatie. Dit nagerecht wordt op een hele leuke manier geserveerd, namelijk aan een dennennaald. Hiervoor heb je dikke dennennaalden nodig, waaraan je stukken rood fruit rijgt. Nu kun je de dennenspiesjes in een ovenvaste schaal met gesmolten chocolade leggen en hier (dennen)honing overheen gieten. Dit kun je even op de barbecue leggen, maar je kunt natuurlijk ook de oven gebruiken. Als alles door elkaar is gesmolten, in ongeveer 6 tot 8 minuten, is je toetje al klaar. Ook dit nagerecht zal zeker bevallen bij je gasten.




Voor de ingrediënten kun je terecht bij supermarkt Jan Linders. Voor de volledige recepten kun je kijken op www.janlinders.nl. Hier vind je nog veel meer leuke recepten voor je kerstdiner.

Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo