Nederlandse restaurants worden steeds beter
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: voedingskeuring | Via Artikel Post
Gezien: 835 |
Aantal woorden: 414 |
Datum: Tue, 25 Nov 2014 |
0 commentaar
Toen ik gisteren bij een gezellig normaal restaurant zat te eten toen besefte ik dat de middensegment restaurants eigenlijk steeds betere gerechten gaan serveren. Het restaurant waar ik was die staat niet bijzonder hoog aangeschreven, en toch wisten ze mij aangenaam te verassen. En dit geldt ook voor het restaurant waar afgelopen weekend te gast was.
In de praktijk blijkt het dat veel restauranteigenaren niet veel waarde hechten aan de Michelin ster. Dit komt vanwege de bewering dat de sterren soms niet geheel onafhankelijk zouden worden uitgereikt en dat er vriendjespolitiek in het spel zou zijn. Het is wel zo dat het verschil tussen de oude exclusieve sterrenrestaurants en restaurants zonder deze sterren steeds kleiner wordt.
De inspecteurs die restaurants beoordelen zouden wat meer hun aandacht moeten vestigen op deze kleine, gezellige restaurants die steeds maar niet de erkenning krijgen die ze verdienen. Vaak vind je in deze restaurant juist bepaalde specialismen die je nergen anders zo goed voorgeschoteld zal krijgen, juist omdat het zo onvoorspelbaar is wat je bij deze kleine restaurants gaat aantreffen maakt het voor mij leuk en zelfs een klein beetje spannend om er te gaan eten.
Iedere chef droomt ervan voor zijn harde werken beloond te worden, juist in deze kleine restaurants komt het vaak maar op een paar hard werkende mensen aan die zich elke avond een slag in de rondte werken om aan ieders wens te voldoen. Deze mensen gun je het gewoon een keer in het zonnetje gezet te worden als dank. Persoonlijk maak ik altijd complimenten aan de chef wanneer het heeft gesmaakt, puur om hem gewoon een goed gevoel te geven.
Ik heb in het verleden ook vooral een voorkeur gehad voor hoog aangeschreven restaurants, maar nu ik zelf wat meer bij wat verscheidenere restaurants naar binnen stap merk ik pas echt wat een hoge kwaliteit er geserveerd word. Ik hou van de charme en het verassende van de middensegment restaurants, daarnaast hou ik nog steeds wel van de zekerheid die de sterren-restaurants bieden.
Daarnaast is het prijstechnisch natuurlijk een stuk aantrekkelijker om bijvoorbeeld bij de eerder genoemde restaurants, De Gouden Karper of restaurant bergen, te gaan eten dan dat je uitsluitend de sterren-restaurants kiest.
Over de Auteur
Ik ben iemand met een opsessie voor voedsel, als sportman verdiep ik me veel in voeding. Ik schrijf graag over voeding-gerelateerde onderwerpen en probeer hier momenteel mijn werk van te maken. Ik ga graag uit eten, dit doe ik minimaal 2 keer per week.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen