FB pix Nespresso of Nescafé Dolce Gusto - Artikelpost

Nespresso of Nescafé Dolce Gusto

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 4300 | Aantal woorden: 423 | Datum: | 0 commentaar

De afgelopen jaren is Nespresso de onbetwiste marktleider geworden op het vlak van espresso machines. Zowel het design van hun toestellen als hun capsules zijn steeds zeer innoverend geweest. Door hun uitstekende producten te koppelen aan enorme marketingcampagnes heeft Nespresso de concurrentie grotendeels achter zich gelaten. Maar sedert een paar jaar is er een nieuwe speler op de markt : Nescafé Dolce Gusto.

Nescafé Dolce Gusto is, net als Nespresso, in handen van de Zwitserse voedselgigant Nestlé. Toch weel een beetje bizar dat een groot bedrijf als Nestlé de concurrentie aangaat met een van zijn eigen merken. De reden hiervoor is vrij éénvoudig : de patenten op de Nespresso capsules vervallen binnenkort. Daarom heeft Nestlé een ander merk van espressomachines opgericht dat de leidersrol van Nespresso op termijn moet kunnen overnemen.

En het moet gezegd worden, Dolce Gusto heeft echt wel het potentieel om het zeer goed te doen. Waar de Nespresso toestellen zeer stijlvol en modern waren, maar toch eerder behoudend en sober, gaat Nescafé Dolce Gusto echt wel de vernieuwende toer op met hun toestellen. Met name de laatste twee machines, de Piccolo en de Circolo zijn echt wel futuristisch.

Een ander voordeel dat Dolce Gusto heeft is de prijs. Daar waar de prijzen voor een Nespresso toestel van 100 € tot 500 € bedragen, is dat voor een Dolce Gusto veel minder. Hun nieuwe kleine toestel, de Piccolo, is reeds verkrijgbaar voor 70 € en voor de hypermoderne, volledig uitgeruste Dolce Gusto Circolo betaal je hooguit het dubbele.

En daar waar Nespresso zich hoofdzakelijk tot koffie beperkte, kun je met de Dolce Gusto een veel breder gamma aan dranken brouwen; allemaal gebaseerd op bestaande producten van Nestlé. Je kunt er onder andere thee (Nestea) en chocolademelk (Nesquik) mee maken.

Voor degenen onder jullie die net een Nespresso machine gekocht hebben, niet getreurd. De toestellen van Nespresso zijn van goede kwaliteit en hun design zal ook binnen een paar jaar nog wel in zijn. Bovenden is er een grote kans dat de capsules vanaf 2012 een stuk goedkoper zullen worden doordat hun patenten dan vervallen.

 Over de Auteur

Lode schrijft regelmatig artikels over allerhande onderwerpen, onder andere ook over Nespresso en nescafé Dolce Gusto.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo