Ook lekker uit eten kán in Almere - Artikel Post - Artikel Marketing

Ook lekker uit eten kán in Almere

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 372 | Aantal woorden: 444 | Datum: | 0 commentaar

De slogan van de grootste stad in Flevoland: "Lekker uit eten? Het kán in Almere."

De verschillende restaurants in Almere lopen qua type keuken en qua locatie erg uiteen. Van Franse keuken, tot sushi of vegetarische gerechten, ze zijn allemaal verspreid over met name Almere Stad, Haven en Almere Buiten.

Kwaliteit boven kwantiteit

Je kunt in Almere zo’n 250 restaurants vinden. Hoewel dit aantal, net als het inwonersaantal, nog jaarlijks groeit, is het aanzienlijk (ongeveer 200 restaurants) lager dan in een qua inwoners vergelijkbare stad als Groningen. Maar nadelig voor mensen die uit eten willen in Almere is dit allerminst. Voordeel is namelijk dat u ook op doordeweekse dagen zelden lege restaurants aantreft. En het dus altijd gezellig eten is in Almere, de stad die zijn naam dankt aan de vroegmiddeleeuwse benaming van de Zuiderzee, nu IJsselmeer en Markermeer. 

Surinaams restaurant in Almere

Kijken we naar de menukaart van de restaurants in Almere, dan zien we een behoorlijke diversiteit. En een duidelijke multiculturele inslag. Er zijn veel Italiaanse, oosterse, Franse, Japanse en divers internatonale restaurants te vinden, maar opvallend is vooral het relatief hoge aantal Surinaamse restaurants in Almere. Meer dan het dubbele dat bijvoorbeeld in Groningen te vinden is. 

Uiteraard heeft dit alles te maken met de sterke connectie tussen Almere en Amsterdam, dat een grote Surinaamse gemeenschap kent. Veel bewoners van Almere hebben een zakelijke, dan wel persoonlijke band met de hoofdstad. Almere is niet voor niets in 1976 gebouwd als ‘overloopstad’ van Amsterdam en Het Gooi. Vanaf 1980 is Almere, én haar restaurant aanbod, flink gaan groeien. Had de stad in dat jaar nog ruim zesduizend inwoners, tien jaar later waren dat er meer dan zeventig duizend. Inmiddels is Almere zelfs de 195.000 gepasseerd en daarmee de zevende stad van Nederland.

Plekken waar je uit eten kunt in Almere

Almere bestaat uit verschillende stadsdelen. In Almere Stad, het eigenlijke stadscentrum, wonen de meeste mensen en vind je de meeste restaurants. Ook is er menig etablissement te vinden in Almere Buiten en Haven. 

Uit eten in de natuur, aan het water of omringd door moderne architectuur? Het kan daadwerkelijk in Almere.Over de Auteur

Columnist en (culinair) journalist. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[165 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo