Peruaanse keuken
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: lacocina | Via Artikel Post
Gezien: 1637 |
Aantal woorden: 252 |
Datum: Mon, 16 May 2011 |
0 commentaar
De Peruaanse keuken
De Peruaanse keuken is een mix van Indiaanse, Spaanse en de Afrikaanse keukens alsook een kleine Aziatischeinvloed.
Typische ingrediënten van de Peruaanse keuken:
- zoete aardappelen
- 100 soorten Spaanse pepers
- Aji panca
- Rauwe vis en schaaldieren
- limoen
- mais
Typische gerechten van de Peruaanse keuken:
- adobo (gestoofd gemarineerd vlees)
- causa rellena (aardappelpuree met tonijn)
- lomo saltado
- chaufa
- aji de gallina
- tacu-tacu
- arroz con pollo (rijst met eend)
- papas rellenas (gevulde gefritutuurde aardappelen)
- papas a la huancaina (aardappelen met pikante saus)
Bekijk alle Peruaanse recepten.
Over de Auteur
Beheerder van La Cocina. Spaanse en Zuid-Amerikaanse recepten.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen