Restaurant haaksbergen laat u het echte griekenland proeven. - Artikelpost

Restaurant haaksbergen laat u het echte griekenland proeven.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 944 | Aantal woorden: 540 | Datum: | 0 commentaar

Griekse keuken heeft een centrale rol om zijn rijke cultuur sinds de tijd van de goden. Terwijl de meeste aandacht vooral op het eten, hebben de Griekse dranken ook een belangrijke rol gespeeld in het Grieks het leven sinds de tijden van het oude Griekenland. Net als de Italianen, Grieken zijn een zeer sociale mensen, ze vinden een excuus om samen te komen met vrienden en familie om bij te praten over elkaars leven, en vaak doen met een traditioneel Griekse eten en drinken. Of het nu gaat likeur, bier, frisdrank of koffie, is sociaal drinken niet te alleen maar betekenen alcohol. Hier zijn een aantal opmerkelijke Griekse dranken:

Elliniko cafe: Of, Griekse koffie, de Elliniko cafe is een zeer populaire Griekse drank. Gemaakt met een grof gemalen koffie, deze java is zoet, scherp en is de perfecte drank voor morgen, of wanneer u behoefte aan een impuls.

Frappe: Een andere populaire koffie drinken is de frappe, een ijskoffie gemaakt met Nescafe, melk en koud water. Hoewel de bekende Amerikaanse koffie ketens als Starbucks deze kille genot jaar geleden werd geïntroduceerd, had Griekenland het maken ijskoffie lang voor. Frappes zijn de perfecte koele traktatie tijdens de warme zomermaanden.

Ouzo: Ongetwijfeld het meest bekende Griekse drankje, Ouzo is een met anijs gearomatiseerde destillaat dat een krachtige punch packs. Deze heldere geest wordt vaak gedronken met mezes, een selectie van kleine Griekse gerechten.

Metaxa: Een Griekse brandewijn met een duidelijke, zoete smaak, kan Metaxa te vinden in 3, 5, 7, 12 sterren of Grand Reserve. Gebruik van lagere kwaliteit versies voor koken, mid-grade voor het mengen van dranken en van topkwaliteit voor het drinken netjes.

Tsipouro: Gemaakt van het residu gemaakt op basis van distilleren Moscatel druiven, deze heldere geest wordt meestal als een schot. Tsipouro is een grote alcoholische drank in de winter maanden, bij het verlaten van een vurig spoor achter in je keel!

Retsina: Een gewoon niet populaire Griekse drankjes te bespreken zonder het noemen van een grote wijn. Op smaak gebracht met pijnbomen hars, Retsina heeft een zeer unieke smaak, dat duurt meestal wel even wennen. Ondanks de alomtegenwoordigheid en voordelige prijs, passie voor deze wijn dwars door alle leeftijdsgroepen en klasse barrières.

Hoewel Ouzo is misschien wel de enige Griekse drank die het meest geassocieerd met het land, is er een zeer grote verscheidenheid aan dranken uit te kiezen. Of u wilt een Griekse soda proeven, wakker worden met een Elliniko cafe of ontspannen met een bekende glas Retsina, Griekenland heeft de perfecte drankje voor u. Dus de volgende keer dat u een bezoek aan uw lokale Griekse restaurant, probeer dan enkele Metaxa of Tsipouro samen met uw Ouzo!

Over de Auteur

Griekse keuken heeft een centrale rol om zijn rijke cultuur sinds de tijd van de goden. Terwijl de meeste aandacht vooral op het eten, hebben de Griekse dranken ook een belangrijke rol gespeeld in het Grieks het leven sinds de tijden van het oude Griekenland.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

MGA's Miniverse - S2 - Verzamelbare minigerechten – Thema Restaurant 2 - Miniatuur Bouwpakket Volwassenen en kinderen – Knutselen – DIY – Hobbypakket – Knutselpakket
MGA's Miniverse - S2 - Verzamelbare minigerechten – Thema Restaurant 2 - Miniatuur Bouwpakket Volwassenen en kinderen – Knutselen – DIY – Hobbypakket – Knutselpakket

€ 12,59
Toon product

De 100 mooiste e-bike routes van Nederland
De 100 mooiste e-bike routes van Nederland

€ 23,95
Toon product

LEGO Friends Heartlake restaurant in de stad Speelgoed Set met Personages voor 2023 - 41728
LEGO Friends Heartlake restaurant in de stad Speelgoed Set met Personages voor 2023 - 41728

€ 20,19
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo