FB pix Rouille recept door Henk van Wilsum - Artikelpost

Rouille recept door Henk van Wilsum

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 969 | Aantal woorden: 695 | Datum: | 0 commentaar

Henk van Wilsum is een kok die gespecialiseerd is in de Franse keuken. Vandaag deelt hij een van zijn keukengeheimen met ons, namelijk zijn basis recept voor Rouille. Rouille is een, van origine uit de Provence afkomstige, dikke, pittige saus die vaak wordt toegevoegd aan vissoep. De saus is echter ook heerlijk met een stukje stokbrood bijvoorbeeld. Rouille is het Franse woord voor roest, wat afkomstig is van de dieprode kleur van de saus. Het is heel eenvoudig om te maken en er zijn heel veel verschillende recepten beschikbaar. De tip is om altijd een beetje in een potje in de koelkast te bewaren, zodat je altijd wat kunt toevoegen aan een gerecht.

Ingrediënten

  • 4 takjes basilicum
  • 2 geweekte witte boterhammen
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 dl olijfolie

Het recept 

De bereiding van dit recept is heel eenvoudig. Doe alle ingrediënten in de blender, maal het niet al te fijn en je recept is klaar! In een potje in de koelkast kun je de saus wel een aantal dagen bewaren, om toe te voegen aan je favoriete gerechten.

Variaties 

Met het recept voor Rouille is eindeloos te variëren. Wie op zoek zal gaan naar hét recept, zal waarschijnlijk van een koude kermis thuiskomen, gezien iedere kok er zijn eigen recept op nahoudt. Bovenstaand recept is een eenvoudig basisrecept en nodigt dan ook uit om naar eigen smaak te variëren en experimenteren. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar de onderstaande tips.

Wil je de saus iets pittiger maken? Voeg dan bijvoorbeeld een kwart theelepel cayennepeper toe, of maal een rode peper mee in de blender. Voor een iets zachtere smaak, kun je ook de paprika eerst koken. Daarnaast kun je de tomaten heel goed vervangen door tomatenpuree en kun je er een gekookte aardappel aan toevoegen, om de saus wat dikker te maken.

Tot slot zijn er op internet ook varianten met eidooier te vinden. Omdat de saus doorgaans niet gekookt wordt, is het van belang voorzichtig met deze variant te zijn. Niet alle rauwe eieren zijn te vertrouwen, dus zorg ervoor dat je ei gebruikt dat vrij van salmonella is!

 

Voor meer recepten kunt u een keer een kookclinic volgen bij Henk van Wilsum. Op deze website vind u hier meer informatie:.../henk_van_wilsum_organiseert_franse_kookclinic_162/ Ook kunt u voor aanvullende informatie over Henk van Wilsum zelf kijken op de volgende site:https://www.facebook.com/henk.vanwilsum.9

Over de Auteur

Henk van Wilsum is een kok die werkt in een restaurant in Leiden. Hij heeft een groot gedeelte van zijn leven in verschillende restaurants in Frankrijk gewerkt. Hij is dan ook gespecialiseerd in de Franse leuken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo