Spaanse Tapas
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: lacocina | Via Artikel Post
Gezien: 1051 |
Aantal woorden: 911 |
Datum: Wed, 13 Jul 2011 |
0 commentaar
Tapas
Tapas zijn ontstaan in Andalucia, een zuidelijke provincie van Spanje. Het woord "tapa" vertaald als "bedekken". Traditioneel waren Tapas een stuk gesneden ham geserveerd op de top van een glas wijn. De tapas die wij nu kennen zijn kleine porties die dienen als een snack voor de lunch of diner. Tapas kan zo simpel zijn als een kom olijven of plakjes Serrano ham.
De tapa was geboren toen, als gevolg van een ziekte, de Spaanse koning Alfonso de 10e, kleine hapjes moest nemen met wat wijn tussen de maaltijden door.
Naast het verhaal van de koninklijke ziekte was de tapa eerst verschenen als gevolg van de behoefte van boeren en arbeiders om een kleine hoeveelheid voedsel tijdens hun werktijd te hebben, waardoor ze kunnen doorwerken tot de tijd voor de hoofdmaaltijd. Deze maaltijd, rijk aan vet, was zo zwaar te verteren dat een "siesta" moesten worden genomen voor een paar uur voordat ze terug naar de velden of naar de werkplaats konden gaan. Langere werktijden in de ochtend betekende een eenvoudiger werklast na de maaltijd.
Hieronder een kort overzicht van een aantal tapas.
Tapas met vis:
- Gambas in krokant jasje - Gambas a la gabardina
- Gambas met look - Gambas al ajillo
Tapas met vlees:
- Gehaktballetjes in saus albondiga
Tapas met andere ingredienten:
- Gazpacho
Bekijk alle tapas recepten.
Over de Auteur
Beheerder van de receptensite La Cocina. De specialist in Spaanse en Zuid-Amerikaanse recepten.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen