Sushi etiquette
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Wim1441 | Via Artikel Post
Gezien: 3581 |
Aantal woorden: 396 |
Datum: Fri, 17 Feb 2012 |
0 commentaar
Tegenwoordig gaan steeds meer mensen bij sushi restaurants eten. In Nederland zijn er vele, en steeds meer mensen beginnen kennis te maken met dit lekkere gerecht uit de Japanse keuken. Weinig mensen weten echter wat de geschiedenis is van sushi, hoe je sushi hoort te eten en welke etiquette er bij sushi horen.
Sushi is ontstaan in Zuidoost-Azië doordat men rauwe vis in gekookte rijst legde. Hierdoor trad een natuurlijk gistingsproces in werking en hierdoor bleef de vis wel een jaar goed. Deze methode verspreidde zich naar Japan en daar is de sushi echt populair geworden. Men ging de rijst bij de vis ook opeten en uiteindelijk werd de sushi een fastfood ingrediënt wat men overal in Tokia langs de weg kon kopen.
Tegenwoordig eet men de sushi met sojasaus en wasabi. Het lekkerste is om een klein beetje wasabi te mengen met sojasaus om hier vervolgens de sushi in te dippen. Je kan het beste met de kant van het zeewier in het mengsel dippen omdat anders de rijst zich helemaal volzuigt met sojasaus en je de smaak niet meer optimaal proeft. Tussen de verschillende stukjes sushi door kun je gari eten om de smaak te neutraliseren. Hierdoor kun je van elk stukje sushi weer optimaal genieten!
Bij de sushi is het lekker om groene thee te drinken. Een andere Japanse kruidenthee kan natuurlijk ook. Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker een biertje gepakt bij het eten van sushi. Het bier smaakt een beetje bitter wat goed combineert met de pittige smaak van de wasabi.
Mocht je meer willen weten over de etiquette bij het eten van sushi, kijk dan eens op de etiquettepagina van JapanseSushi.nl.
Over de Auteur
De auteur is de webmaster van JapanseSushi.nl en een groot liefhebber van sushi.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen