Tips om je eten in te vriezen
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: sannevermeulen | Via Artikel Post
Gezien: 429 |
Aantal woorden: 866 |
Datum: Wed, 31 Mar 2021 |
0 commentaar
Wist je dat de meeste voedingsmiddelen twee tot drie maanden in te vriezen zijn? Dit kan heel handig zijn als je veel kliekjes hebt en minder voedsel weg wilt gooien. Hierdoor bespaar je geld en help je ook mee in de strijd tegen voedselverspilling. Maar welke producten kun je allemaal invriezen? En hoe doe je dat dan? Wij helpen je met wat handige tips.
Stel je vriezer op de juiste temperatuur in
Om producten goed te kunnen bewaren in de vriezer, is het belangrijk om je vriezer op de juiste temperatuur in te stellen. Bij een temperatuur van -18°C behouden producten hun voedingswaarden het best. In je vriezer kun je dan bijvoorbeeld de gerechten van Feel Good Kitchen veilig bewaren.
Eerst afkoelen
Het is niet verstandig om kliekjes meteen na het koken in de vriezer te stoppen. Als je een warm bakje in de vriezer stopt, kan dit ervoor zorgen dat andere producten ontdooien. Ook kan door de hogere temperatuur ijsvorming gestimuleerd worden, wat de smaak van je gerecht of product aantast.
Niet alles invriezen
Het invriezen van voedingsmiddelen is super handig, maar helaas wordt het niet bij alle producten aangeraden. Bij het invriezen van melk kunnen bijvoorbeeld klontjes ontstaan. Ook krokante gerechten en producten kun je beter niet in de vriezer bewaren, daar verliezen ze namelijk de krokantheid. Denk dus eerst na voor je een gerecht in gaat vriezen.
Invriesdatum noteren
De meeste producten en gerechten kunnen drie maanden in de vriezer blijven. Maar er zijn ook uitzonderingen, zo kun je brood bijvoorbeeld maar een maand invriezen. Daarentegen kun je fruit en groenten tot wel een jaar in de vriezer bewaren. Het is lastig om dit allemaal bij te houden, dus is het handig om de bakjes of zakjes die je invriest te voorzien van een stickertje met daarop de invriesdatum. Zo weet je precies hoelang iets al in de vriezer ligt en of je het er misschien beter uit kunt halen.
Eten ontdooien in de koelkast
Laat je ingevroren producten of kliekjes ontdooien in de koelkast. Zo stijgt de temperatuur langzaam en behoudt het eten haar smaak. Het ontdooien in de magnetron wordt afgeraden, omdat dit de smaak verandert en de kans op bacteriën toe laat nemen.
Over de Auteur
Geschreven door online marketing bureau We Talk SEO
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen