FB pix Tips voor een geslaagde barbecue - Artikelpost

Tips voor een geslaagde barbecue

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 642 | Aantal woorden: 502 | Datum: | 0 commentaar

De zomer heeft officieel zijn intrede gedaan en met mooi weer in het vooruitzicht, kan de barbecue weer uit de schuur worden gehaald. Bent u benieuwd hoe u de ultieme barbecue organiseert? In deze post vertel ik u alles wat u nodig hebt voor een smaakvolle en onvergetelijke avond.

Een geslaagde barbecue begint met de juiste voorbereiding

Het is belangrijk dat u uw vlees zorgvuldig inkoopt. Vlees van de hoogste kwaliteit kunt u vinden bij uw plaatselijke slager. Als u het vlees in huis heeft, is het van belang dat u het bij een temperatuur van 2 tot 5 graden celcius bewaard. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om het vlees in de vriezer te bewarden. De ideale vriestemperatuur bedraagd -18 graden celcius of lager. Indien u ervoor kiest om het vlees in te vriezen, controleert u dan voordat u het vlees op de barbecue legt of het vlees ook van binnen volledig is ontdooid.

Tip: marineer het vlees zelf

Barbecuevlees is perfect op smaak als u 12 tot 24 uur van tevoren zelf de marinade aanbrengt. Zo zijn de aangebrachte kruiden vers én geef je het vlees de kans om de marinade te absorberen. Door zelf te marineren, kunt u het vlees naar wens op smaak brengen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw vlees barbecue-klaar bij uw slager af te halen!

De beste bereidingswijze

Om het perfecte stuk vlees op de barbecue te bereiden, is het belangrijk dat u geduld heeft. Vlees moet gelijkmatig en voorzichtig worden gegaard. Dit betekent dat u het vlees regelmatig moet omkeren. Pas bovendien op met de steekvlammen die ontstaan als er vet in de houtskool terechtkomen. Door de vlammen verbrand het vlees razendsnel aan de buitenkant. Om dit te voorkomen, kunt u ervoor kiezen om - voordat u het vlees op de barbecue legt - gedeelten van het vet weg te snijden. Ik raad echter aan om niet te veel vet weg te snijden, want dat gaat ten koste van de smaak.

De juiste bijgerechten

Serveer het vlees met de juiste barbecuesaus. Sauzen zijn in Nederland erg populair en kunnen net dat extra beetje smaak geven. Bij een barbecue werken vooral 'rode sauzen' - als barbecuesaus en shaslicksaus - goed, maar ook knoflooksaus is erg in trek.




De laatste onmisbare toevoeging is vers fruit. Tijdens de warme zomeravonden is een stuk verse ananas of meloen perfect om het eten lekker te laten zakken. 

Bon apetit!

Wilt u meer weten? Lees meer over de barbecue.

Over de Auteur

Grillmeester en beroepskok met een grote passie voor buitenkoken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

KitchenBrothers Houtskool BBQ - Smoker Barbecue - Verstelbaar kolenrooster - 42x57cm Grilloppervlak - Zijpanelen - Zwart
KitchenBrothers Houtskool BBQ - Smoker Barbecue - Verstelbaar kolenrooster - 42x57cm Grilloppervlak - Zijpanelen - Zwart

€ 200,00
Toon product

Doritos Bits Honey Barbecue chips - 30 x 30 gram
Doritos Bits Honey Barbecue chips - 30 x 30 gram

€ 12,74
Toon product

BBQ Collection 2-in-1 Smoker BBQ - Houtskool Barbeque - Buitenkeuken Barbecue - Grill en Smokerbarbecues - 104 x 58 x 114 cm
BBQ Collection 2-in-1 Smoker BBQ - Houtskool Barbeque - Buitenkeuken Barbecue - Grill en Smokerbarbecues - 104 x 58 x 114 cm

€ 122,99
Toon product

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo