Tips voor een geslaagde barbecue
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: MaikelT2R | Via Artikel Post
Gezien: 716 |
Aantal woorden: 502 |
Datum: Sat, 23 Jun 2018 |
0 commentaar
De zomer heeft officieel zijn intrede gedaan en met mooi weer in het vooruitzicht, kan de barbecue weer uit de schuur worden gehaald. Bent u benieuwd hoe u de ultieme barbecue organiseert? In deze post vertel ik u alles wat u nodig hebt voor een smaakvolle en onvergetelijke avond.
Een geslaagde barbecue begint met de juiste voorbereiding
Het is belangrijk dat u uw vlees zorgvuldig inkoopt. Vlees van de hoogste kwaliteit kunt u vinden bij uw plaatselijke slager. Als u het vlees in huis heeft, is het van belang dat u het bij een temperatuur van 2 tot 5 graden celcius bewaard. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om het vlees in de vriezer te bewarden. De ideale vriestemperatuur bedraagd -18 graden celcius of lager. Indien u ervoor kiest om het vlees in te vriezen, controleert u dan voordat u het vlees op de barbecue legt of het vlees ook van binnen volledig is ontdooid.
Tip: marineer het vlees zelf
Barbecuevlees is perfect op smaak als u 12 tot 24 uur van tevoren zelf de marinade aanbrengt. Zo zijn de aangebrachte kruiden vers én geef je het vlees de kans om de marinade te absorberen. Door zelf te marineren, kunt u het vlees naar wens op smaak brengen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw vlees barbecue-klaar bij uw slager af te halen!
De beste bereidingswijze
Om het perfecte stuk vlees op de barbecue te bereiden, is het belangrijk dat u geduld heeft. Vlees moet gelijkmatig en voorzichtig worden gegaard. Dit betekent dat u het vlees regelmatig moet omkeren. Pas bovendien op met de steekvlammen die ontstaan als er vet in de houtskool terechtkomen. Door de vlammen verbrand het vlees razendsnel aan de buitenkant. Om dit te voorkomen, kunt u ervoor kiezen om - voordat u het vlees op de barbecue legt - gedeelten van het vet weg te snijden. Ik raad echter aan om niet te veel vet weg te snijden, want dat gaat ten koste van de smaak.
De juiste bijgerechten
Serveer het vlees met de juiste barbecuesaus. Sauzen zijn in Nederland erg populair en kunnen net dat extra beetje smaak geven. Bij een barbecue werken vooral 'rode sauzen' - als barbecuesaus en shaslicksaus - goed, maar ook knoflooksaus is erg in trek.
De laatste onmisbare toevoeging is vers fruit. Tijdens de warme zomeravonden is een stuk verse ananas of meloen perfect om het eten lekker te laten zakken.
Bon apetit!
Wilt u meer weten? Lees meer over de barbecue.
Over de Auteur
Grillmeester en beroepskok met een grote passie voor buitenkoken.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen