Uit eten in een restaurant - Artikelpost

Uit eten in een restaurant

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 717 | Aantal woorden: 366 | Datum: | 0 commentaar

Bijna iedereen gaat wel eens uit eten in een restaurant of eetcafé. Maar wat niet iedereen weet is dat eetgelegenheden zoals wij die vandaag de dag kennen nog maar enkele eeuwen oud zijn. Daarvoor bestond alleen de zogenaade herberg, een gelegenheid waar men onderdak en weliswaar ook eten kon krijgen, maar alleen dat wat de pot schaftte. Het restaurant zoals wij dat inmiddels kennen en waar men puur naartoe gaat om van lekker eten en een fijne ambiance te genieten is ontstaan in de 18e eeuw in Parijs.

A la carte

Toen is een kok voor het eerst met de mogelijkheid gekomen om zijn klanten gerechten te laten kiezen van een kaart. Dat begon heel eenvoudig met een paar verschillende soepen maar is inmiddels uitgegroeid tot restaurants met soms wel meer dan 50 gerechten op de menukaart. De kaart is vaak onderverdeeld in voor- en tussengerechten, hoofdgerechten en nagerechten ofwel desserts. Afhankelijk van het soort eetgelegenheid is de kaart uitgebreider of eenvoudiger en soms zijn er meerdere kaarten, elk voor een bepaald dagdeel. Zo kennen we bijvoorbeeld het onderscheid tussen dagkaart en avondkaart of lunchkaart en dinerkaart. Voor elk dagdeel en ieder wat wils!

Nederland

Nederland kent een rijke restaurantsector welke door zijn gasten over het algemeen als goed tot zeer goed wordt ervaren. Onlangs nog bleek uit een onderzoek dat de restaurantsector het best presteert van alle horecasectoren in Nederland en dat restaurants door klanten met gemiddeld een 8 werden beoordeeld. Plaatsen met de meeste restaurants in Nederland zijn Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar ook in Utrecht, Maastricht en Den Bosch zijn er restaurants en eetcafés te over waar je goed en sfeervol kunt dineren. Ben je op zoek naar een leuk restaurant om uit eten te gaan? Kijk dan op Restaurants.nl en vind een restaurant naar jouw smaak en wensen!Over de Auteur

Auteur is werkzaam bij een internet bureau.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo