Verschillende soorten bakkersbrood - Artikel Post - Artikel Marketing

Verschillende soorten bakkersbrood

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: sannevermeulen
Gezien: 121 | Aantal woorden: 623 | Datum: Mon, 18 Dec 2017 | 0 commentaar

Vroeger ging iedereen brood halen bij de bakker. Groente bij de groenteboer en melk werd langs de deur gebracht. Nu gaan we naar de supermarkt, waar dat alles op één adres te vinden is. Toch is er een trend naar vroeger. Ook al halen veel mensen hun brood in de supermarkt, vaak hebben we toch een beter gevoel over bakkersbrood, omdat dat zogenaamd 'ambachtelijk' is. Nu kan ik je vertellen dat brood bij de bakker vaak ook gewoon in een fabriek gemaakt is en sommige broden uit de supermarkt zijn wel echt ambachtelijk gebakken. Dus of je kiest voor brood halen bij de bakker of de supermarkt maakt niet zoveel uit. Het maakproces en de ingrediënten bepalen uiteindelijk het verschil.

 

Het grootste verschil in bakkersbrood en industrieel brood is het ingrediënt tijd. Wanneer brood de tijd krijgt om te rijzen met het natuurlijke ingrediënt: gist, dan hoeven er minder kunstmatige stoffen aan toegevoegd te worden om het rijsproces te versnellen. Ook kun je merken dat ambachtelijk brood knapperig is, wanneer het vers is. Industrieel brood bevat daarentegen een mix van enzymen die het brood langer zacht houdt, en dus klef. Zo worden er allerlei afwegingen gemaakt, goedkoop versus lekker. Ligt er maar net aan met wat voor bakker je te maken hebt.

 

Er zijn veel verschillende soorten bakkersbrood. Volkorenbrood, witbrood, bruinbrood (meestal op basis van tarwe), maar ook desem, zuurdesem en speltbrood. Desem of zuurdesem wordt gemaakt van water en bloem, dus zonder gist. Speltbrood wordt gemaakt van een ander soort graan: spelt. Sommige consumenten zweren dat deze alternatieven gezonder zijn dan gewoon tarwebrood, maar dit is nooit wetenschappelijk bewezen. Elke bakker bedenkt wel weer een eigen variant met een unieke zadenmix of aparte vorm.

 

Het komt erop neer dat het allemaal een kwestie van smaak is of je ambachtelijk brood verkiest boven industrieel brood. Wat vind je zelf het lekkerst en waar voel jij je prettig bij? Ik weet zeker dat de bakker uit uw buurt er graag over in gesprek gaat. Zij vinden het geweldig om erover te vertellen en weten vaak meer dan je denkt. Probeer het gewoon uit!



Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[292 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[111 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo