Verschillende soorten spareribs - Artikel Post - Artikel Marketing

Verschillende soorten spareribs

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Dennis
Gezien: 5713 | Aantal woorden: 724 | Datum: Tue, 3 Jan 2012 | 2 commentaar

 

Er zijn maar een paar verschillende soorten spareribs in de wereld. De intensiteit van de verschillende soorten is het grootst in Europa. Er zijn verschillende soorten sauzen en marinades beschikbaar en er zijn professionele bijgerechten die men kan kiezen. Laten we proberen een kijkje te nemen in de verschillende soorten spareribs die beschikbaar zijn. Welke soorten spareribs kunnen we onderscheiden?

Niemand kan ontkennen dat spareribs erg smaakvol zijn. Vooral de runder spare ribs met BBQ-saus zijn leuk, naast de bekende ribeye steak. Het bereiden van spareribs neemt enige tijd in beslag. De voorbereiding van de spareribs door het weken in de marinade en de afronding van hen op de grill of oven maakt een dagtaak.

St. Louis cut-ribben worden geproduceerd in St. Louis en zijn een bekende vorm van spareribs. Bij de conventionele St. Louis spareribs bestelling ontvangt u een bord met vierkante gevormde spareribs, zwaar gemarineerd in bbq-saus. De vorm komt doordat het borstbeen is afgehakt bij de ribben. Het is al gekookt voor een hele tijd ook. De eerder genoemde ribeye steak is bij stemming over spareribs vast de lekkerst van de hele wereld. Het type ribs is het dikste stuk beschikbaar. Typische side-gerechten zijn veelal plantaardig, zoals broccoli, ui, paprika, sla of kool. Meer nog zijn tomaten, aardappelen en chips zijn een gemeenschappelijke bijgerecht van spareribs. Als u spare ribs bestelt wordt u gewoonlijk ook wat saus op de zijkant gedaan. Een saus kan zijn een bbq-saus, knoflook-saus of tomatensaus. Sommigen zeggen, als ze echt toestemming hebben, dat ze spareribs willen eten zonder de bijgerechten.

Hoe zwaarder de sparerib, hoe lichter de toppings wordt wel gezegd. Spareribs worden thuis bereid op aanvraag of in het restaurant. Met een speciaal apparaat draait de kok de spareribs een voor een. Als de korst wordt gegrild om zo knapperig mogelijk te zijn, terwijl het sappige vlees binnenin bewaard is gebleven dan zijn de spareribs gegrild tot in perfectie. Grillen van spareribs wordt gedaan op grote schaal door de leidende fabrieken. Gigantische machines zijn speciaal gemaakt voor het doel. Men kan de richting die spareribs op draaien instellen en ze zover grillen dat ze alleen nog moeten worden opgewarmd. Dat is al een hele verbetering. De beste spareribs zijn zogezegd degenen die een tijdje geleden zijn voorbereid. Leg het accent daarom op de productie datum, als u spareribs regelt.

Spareribs zijn gemaakt van varkens- of rundvlees. Vlees zit rond de ribben, er zit zelfs vlees op de top van de ribben. In Zuid-Amerika worden spareribs besteld als er festiviteiten zijn.  In Noord-Amerika worden spare-ribs bereid op drie manieren. Dit is gelijk aan het aantal soorten spareribs dat we kennen: varkensvlees maaltijd spareribs, St. Louis cut spare-ribs en rundvlees maaltijd ribben.

Wanneer we spareribs met varkensvlees bestellen, is het vlees gesneden uit de borst, net boven het borstbeen. Bij de St. Louis spareribs is het borstbeen gesneden uit de ribben zoals beschreven. De spareribs gemaakt van rund hebben potentiëel langere en rondere botten dan varkensvlees. Ze worden met stijl uit de buik gehaald.

Spareribs hebben een ongepaste hoeveelheid aan proteïnen en een stolsel van calcium. Ze zijn karakteristiek niet goed voor een dieet, maar ze zijn toch aanzienlijk minder schadelijk dan men denkt om precies te zijn. Toen we om spareribs vroegen voor dieten bleken grote hoeveelheden niet goed. Dit betekent dat een overbelasting van calcium en daarnaast eiwitten niet goed is.

Een maaltijd van spareribs bevat twee tot drie ribben. Bijgerechten zijn optioneel, saus wordt altijd geleverd in het gat van de spareribs. Niet vergeten gade te slaan op de servetten, gezien de vele marinade moet je de marinade van je glimlach halen, een keer in de zoveel tijd.

Voor meer leesvoer zie spareribs bestellen.

 



Over de Auteur

Een liefhebber van eten, grote voorkeur voor spareribs en de bereiding ervan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Mon, 13 Feb 2017 at 2:20 AM, by Guest
Vlees eten is slecht voor het milieu. We zouden allemaal minder vlees moeten eten.

Wed, 22 Feb 2017 at 10:04 PM, by Guest
Wat een gezeur over het milieu!! Ik zou geen dag zonder vlees kunne en spare ribs staat in mijn top 3!

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo