Verschillende soorten sushi
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: sannevermeulen | Via Artikel Post
Gezien: 486 |
Aantal woorden: 912 |
Datum: Thu, 10 Jun 2021 |
0 commentaar
Vaak zijn er veel verschillende soorten sushi die je kunt bestellen bij een restaurant. De meest bekende is de maki, maar er bestaan nog veel meer varianten. Wij vertellen je in dit artikel meer over de verschillende soorten sushi.
Maki
Zoals hierboven al gezegd, is maki de meest bekende soort sushi. De maki’s worden dan ook het meest besteld in het wok restaurant Waalwijk Yutakana. Deze sushi soort wordt gemaakt van rijst met een vulling van vis, groente of ei en wordt opgerold in zeewier. Deze zeewierbladen worden nori’s genoemd. Een rol maki wordt voordat het geserveerd vaak in vier of acht kleinere stukjes gesneden.
Uramaki
Uramaki is eigenlijk een maki, maar dan binnenstebuiten. Bij uramaki’s zitten zowel de vulling als de zeewier aan de binnenkant, de rijst zit in dit geval aan de buitenkant. De vullingen bestaan net als bij de maki vaak uit vis, groente of ei.
Temaki
Deze soort sushi wordt ook wel een handroll genoemd. Het is een zeewierblad wordt gevuld met rijst en bijvoorbeeld vis. Temaki is kegelvormig en de vullingen steken hierdoor vaak aan de bovenkant van het blad uit.
Nigiri
Hierbij ligt een stukje vis op een bedje van rijst. Net zoals bij de andere soorten zijn er ook bij deze sushi veel verschillende combinaties mogelijk. Vaak worden nigiri’s besteld met zalm of tonijn, maar er zijn ook varianten met bijvoorbeeld makreel of omelet. Ondanks dat deze sushi vrij groot is, is het de bedoeling dat je hem in een hap opeet.
Gunkan
Deze sushi wordt bij elkaar gehouden met zeewier. Het zeewier vormt een soort bakje waar de rijst in zit. Bovenin is er genoeg ruimte voor lekkere toppings, zoals viskuit of tonijn tartaar.
Sashimi
Dit is misschien wel de meest simpele sushi die in veel restaurants te bestellen is. Sashimi’s zijn dunne plakjes rauwe vis. De meest bestelde sashimi’s zijn zalm en tonijn. Vaak wordt een sashimi geserveerd met een garnering van salade en wasabi. Hierdoor krijgt het simpele gerecht toch net iets meer smaak.
Over de Auteur
Geschreven door online marketing bureau WeTalkSEO
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen