Vier tips voor het beginnen van je eigen horecazaak - Artikelpost

Vier tips voor het beginnen van je eigen horecazaak

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 173 | Aantal woorden: 751 | Datum: | 0 commentaar

Heel veel mensen dromen er van om een succesvol restaurant te runnen. Maar hoe doe je dat? Succes in de horecabranche is niet gegarandeerd. 


1.     Maak een solide ondernemingsplan

Eerst moet je nadenken over de funding van jouw horecazaak. Denk aan de opstartkosten, de financiering en de benodigde vergunningen. Daarnaast is het belangrijk om goed na te denken over de locatie die je kiest. Bijna de helft van de nieuw geopende horecazaken sluit binnen drie jaar weer haar deuren. Dit heeft vaak te maken met de ongunstige ligging van deze restaurants.

 

2.     Zorg voor een geschikt horecapand op een goede locatie

Dat brengt ons bij de tweede tip voor een succesvol horecarestaurant.  Om een goede locatie te vinden moet je op een aantal zaken letten. Focus op de zichtbaarheid en toegankelijkheid van je locatie. Wanneer je ook veel bezoekers uit omliggende dorpen en steden aan wil trekken kan het beter zijn om je aan de rand van een stad of dorp te vestigen. De parkeerruimte is hierbij ook belangrijk. Definieer wie je klanten willen zijn en kies daarop gebaseerd een geschikte locatie uit.

Denk daarnaast na of je beter een pand kan kopen of huren. Wanneer je voor de lange termijn een pand wil gebruiken is het vaak beter om deze te kopen. Dit lijkt misschien duur en dat is het ook, maar bedenk je wel dat onroerend goed de laatste jaren behoorlijk waardevast is gebleken. De afschrijving van je pand kan dus minimaal zijn mits je deze goed onderhoudt.

 

3.     Zorg voor een juiste sfeer en uitstraling van je restaurant

Als je eenmaal een geschikt pand hebt gevonden is het zaak dat je deze gaat inrichten. Hierbij moet je je richten op praktische zaken, zoals een efficiënte indeling van de keuken. Maar ook de sfeer en uitstraling van je restaurant is belangrijk. Horeca meubels zijn een belangrijk onderdeel die bepalend zijn voor de sfeer van je restaurant. Een horecatafel hoeft niet per se groot, klein, rond of vierkant te zijn. De meest geschikte meubels zijn voor ieder restaurant verschillend. Denk hierbij ook aan de ruimte die je hebt en hoe groot de gerechten zijn die je wilt serveren. Een interieurontwerper kan je hierbij verder helpen.

 

4.     Klanten aantrekken

Het is belangrijk dat mensen van je bestaan afweten. Zorg er dus op dat je restaurant opvalt in het straatbeeld. Wees ook online aanwezig. Maak een website waarop mensen informatie over je zaak kunnen vinden en zorg er voor dat deze website vindbaar wordt. Ook lid worden van social media zoals facebook en Instagram kan relatief eenvoudig voor veel zichtbaarheid zorgen. 

Het beginnen van een horecazaak is een spannende uitdaging. We hopen dat deze tips je kunnen helpen met het bereiken van goedlopend horecabedrijf!Over de Auteur

De Auteur is een specialist in het opzetten van Horecazaken. Van een interieur tot koken niets is voor haar te gek

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo