Voedsel conservatie in India - Artikel Post - Artikel Marketing

Voedsel conservatie in India

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Ruitenbeek
Gezien: 844 | Aantal woorden: 777 | Datum: Tue, 11 Oct 2011 | 0 commentaar

De laatste jaren is er veel onzekerheid binnen de agrarische sector van India omdat er slechte oogsten worden binnengehaald voornamelijk door het onzekere klimaat van de laatste jaren. De verwachtingen zien er ook niet beter uit, door het wereldwijd opwarmen van de aarde. De combinatie van een onzeker klimaat en een slecht onderhouden en gefinancierde sector plus een kwalitatief lage infrastructuur zien de vooruitzichten voor de boeren er niet goed uit. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een goed ontwikkelde voedingsproductie infrastructuur de omzet van boeren kan verdubbelen, het vergaan van oogsten tegen kan gaan, de naar de markt tijd kan halveren en de export kan verdubbelen.  

Grote verliezen door bederf

Op dit moment is 60% van de Indiase economie afhankelijk van de agrarische sector. Volgens een rapport van de World Bank zijn de verliezen door het bederven van oogsten tussen de 12 en 16 ton m2 voedsel per jaar. Het vergaan van groente en fruit kost India naar schatting zo’n $15 miljard dollar aan voedsel marktwaarde. Op dit moment zijn veel bedrijven bezig met een oplossing zoeken voor dit grote probleem. Aangezien  de bevolking blijft groeien en dus de voedsel tekorten groter worden dient er zo snel mogelijk een oplossing te komen.

Oplossing: Vacuüm verpakken

Het oplossen van dit probleem is niet zo simpel als het lijkt. Dorpen in India hebben vaak geen stroom dus alles koelen en vervoeren valt niet onder de mogelijkheden. Alles snel, omgekoeld vervoeren is ook geen optie aangezien de infrastructuur van zo dus danige slechte kwaliteit is, dat vervoeren vaak een lang en secuur proces is. De laatste jaren is zijn de technieken in de verpakkingsindustrie ver gevorderd. Een goede oplossing is het vacuüm verpakken van het verse voedsel. Vacuüm verpakkingsmachines verwijderen de lucht uit de verpakking en sluiten de zak daarna hermetisch met lasapparaten af. Zulke machines worden al vaak gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie in bijvoorbeeld Nederland om de houdbaarheid te verlengen en de kwaliteit van het product te behouden. Vacuüm heeft veel voordelen:

  1. Er komt geen zuurstof bij het voedsel
  2. Geen besmettingen tijdens transport en opslag
  3. De natuurlijke smaak blijft in het voedsel
  4. Geen vriesbrand
  5. Het vocht gehalte blijft behouden
  6. Voedsel blijft veel langer houdbaar

Er zijn nog veel problemen te tackelen, maar met de inzet van vacuümverpakkingsmachines kan de Indiase voedsel industrie een flinke boost in de rug krijgen.Over de Auteur

Voedsel conservatie is een passie en hobby van mij.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo