Waar je op moet letten bij een messenblok - Artikel Post - Artikel Marketing

Waar je op moet letten bij een messenblok

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 144 | Aantal woorden: 674 | Datum: | 0 commentaar

De ene houdt ervan en de ander walgt ervan. Een messenblok. Het is een handige manier om je messen in handbereik weg te stoppen. Je hoeft niet meer in lades naar je messen te zoeken en je hebt altijd direct het goede mes. Toch heb je gigantisch veel keus bij dit product. Daarom wordt er in deze blog uitgelegd waar je op moet letten bij het kopen van een messenblok.

Materiaal

Bij het kiezen van het materiaal voor je messenblok heb je keuze uit 2 soorten. Je kunt kiezen uit hout en kunststof. Vaak heb je te maken met houten messenblokken. Soms wordt er ook gecombineerd. Met deze twee materialen ben je in ieder geval zeker dat je messen niet worden beschadigd. Bij een messenblok van hard staal heb je deze garantie niet. Daar zullen je messen waarschijnlijk erg snel van verslijten. Als je je messen in optimale conditie wilt behouden kun je een aanzetstaal gebruiken. Zo voorkom je ook dat je messen bot worden en gaan ze langer mee.

Magnetisch messenplank

Een fenomeen wat veel mensen nog niet kennen is het magnetisch messenplank. Deze heeft dezelfde functie als een messenblok, alleen zit hier een magneet in verwerkt. Je kan natuurlijk al dromen wat de voordelen hiervan zijn. Zo kan je in één oogopslag zien wat voor messen je nou in huis ziet. En het ziet er nog eens mooi uit ook! Maar het grootste voordeel is toch wel de hygiëne. Een messenblok kan al gauw stof, viezigheid en andere deeltjes opvangen. En hier steek jij dan je schone messen in. Die gleuven zijn natuurlijk hartstikke moeilijk schoon te krijgen. Daar biedt een magnetisch messenplank de oplossing. Dan moet je er natuurlijk wel ruimte voor hebben. En laat dat nou net een probleem zijn in de keuken.

Tot slot

Niet overtuigd door deze tips? Dan kan je natuurlijk ook nog altijd je lade gebruiken. Dat scheelt toch weer een hoop ruimte op je keuken. Dan heb je je messen niet in zicht en lijkt het soms alsof je in lingo staat te grabbelen naar de juiste bal, alleen dan naar scherpe messen. Het is maar net wat je voorkeur heeft.Over de Auteur

Lees de leuke en inspirerende blogs van Cookinglife!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo