Waar Zit Vitamine B In? - Artikel Post - Artikel Marketing

Waar Zit Vitamine B In?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: mrpromoteboy
Gezien: 548 | Aantal woorden: 509 | Datum: Fri, 19 Apr 2013 | 0 commentaar

 

 

Vitamine B is een belangrijke vitamine voor ons lichaam. Het heeft namelijk verschillende functies in ons brein. Maar in welke voedingsmiddelen zitten B vitamines?

Vitamine B-1.

Vitamine B-1 wordt in ons lichaam gebruikt om koolhydraten om te zetten in energie. Het wordt voornamelijk gevonden in bonen en volkoren. Behalve dat vitamine B-1 helpt bij het maken van energie uit koolhydraten. Heeft het ook een positief effect op je stemming, en helpt het bij het versturen van berichten in je brein.

Vitamine B-6.

Vitamine B-6 kan net als vitamine C niet in ons lichaam worden gemaakt. Het moet daarom in ons eten zitten, en wel in de volgende voedingsmiddelen. Melk en kaas, maar ook in vlees zoals kippenvlees en varkensvlees. Het heeft de volgende functies in ons lichaam. Als eerst help het bij het maken van homoglobine, dat is de stof op je rode bloedcellen die voor het vervoer van zuurstof zorgt. En ten tweede beschermd het de zenuwcellen en verminderd het stres.

Vitamine B-12.

Vitamine B-12 komt voor in zuivelproducten zoals melk. Maar ook in vlees en eieren. En het heeft de volgende functies in ons lichaam. Als eerst zorgt het voor gezonde rode bloedcellen. Ten tweede zorgt het ervoor dat je meer energie hebt. En ten derde verbeterd het je geheugen en zorgt het ervoor dat je je beter kan concentreren.

Vitamine B-9 (folium zuur)

De laatste B vitamine die ik hier ga bespreken is vitamine B-9 ook wel folium zuur geheten. Het wordt gevonden in nootjes, zaden en in fruit en dan voornamelijk citrusvruchten. Het heeft de volgende functies in ons lichaam. Als eerst speelt folium zuur een rol bij de productie van rode bloedcellen. Ten tweede maakt het in combinatie met vitamine B-12 en vitamine C de stof homoglobine aan welke voor het transport van zuurstof zorgt.

Hopelijk ben je door dit artikel wat wijzer geworden over de voedingsbronnen van verschillende B vitamines, en welke functies ze op zich nemen in ons lichaam.Over de Auteur

Voor meer vitamine info ga je naar mijn Engels talige blog.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo