FB pix Walk-in diner - Artikelpost

Walk-in diner

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2041 | Aantal woorden: 720 | Datum: | 0 commentaar

Thuis een gezellig etentje organiseren is erg populair tegenwoordig. Een ‘walking diner’ is een lopend diner, ofterwijl een lopend buffet. Er worden verschillende kleine gerechten geserveerd op verschillende tafels om te proeven. Dit is de ideale methode voor een bedrijfsevenement of bruiloft. Omdat je op deze manier mensen leert kennen.

Boodschappenlijst

Het is belangrijk dat je van te voren bedenkt welke hapjes je gaat maken zodat je een boodschappenlijst kunt maken. Houd er rekening mee dat er dieetwensen kunnen zijn of mensen die vegetariër zijn. Kies voor vis, vlees en vegetarische hapjes zodat iedereen kan genieten van die overheerlijke hapjes. Als voorgerechtjes kun je kiezen voor krokante hapjes, als warme gerechten soepen of mini burgers en voor het toetje petit fours.

 

Houd de kleinere porties aan zodat alle gasten kunnen proeven van de gerechten. Je kunt er voor kiezen om ook een aantal grotere porties te serveren voor de gasten met grote trek.

 

Verras iedereen met een heerlijke glas prosecco of champagne aan het begin van de avond. Daarna kunnen ze kiezen voor witte, rode of rosé wijn en natuurlijk bier, water en fris. Het is ook mogelijk dat je een cocktail maakt.
Natuurlijk is het eten nog leuker wanneer je de hapjes op een mooie manier presenteert. Serveer je gerechten in stijl met bijvoorbeeld het servies van Iittala Teema wanneer je houd voor een landelijke sfeer in de ruimte. Je kunt daarnaast de gerechten garneren met verse kruiden zoals, basilicum, bieslook of munt bij desserts.


Om alles op orde te houden is een tijdsschema van groot belang. Hierop schrijf je hoe laat je alles wilt opdienen en in welke volgorde. In de meeste gevallen is dit eerst het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Breng je gasten op de hoogte van het concept door met briefjes of posters aan te tonen wat de bedoeling is van de gezellige avond.

 

Als je je aan deze tips houd moet het zeker goed komen met jouw walk-in diner! Bon apetit!

Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Woldring!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo