FB pix Wat is een convectie-oven precies? - Artikelpost

Wat is een convectie-oven precies?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 19176 | Aantal woorden: 481 | Datum: | 0 commentaar

Horeca apparatuur is een belangrijk onderdeel binnen restaurants en cafe's.Voor veel mensen is het één groot raadsel wat nu precies het verschil is tussen een heteluchtoven en een convectie oven. In dit artikel zullen we u uitleggen wat een convectie-oven precies is en waarvoor deze precies wordt gebruikt.

Welke soorten ovens zijn er?

De volgende soorten ovens kunnen wij onderscheiden:

  • Gasovens werken op gas, of eigenlijk net als bij een gasfornuis, op vuur. Ze zijn snel op temperatuur, maar niet echt nauwkeurig in te stellen.
  • Conventionele elektrische ovens verwarmen voor middel van boven- en onderwarmte. Geschikt als gewone oven voor de meeste toepassingen.
  • Conventionele ovens zijn ook te gebruiken als grill. Door uw rooster dichtbij het bovenste verwarmingselement te plaatsen wordt uw voedsel van bovenaf gegrilld.
  • Heteluchtovens zijn elektrische ovens uitgerust met een ventilator die de lucht door de oven blaast en zodoende gelijkmatiger opwarmt dan een gewone elektrische oven met boven- en onderwarmte.
  • Stoomovens worden ook steeds populairder en kunnen worden gebruikt om gerechten te stomen of te voorzien van een knapperig korstje, bijvoorbeeld bij brood.
  • Een combimagnetron biedt u vaak ook een ovenstand (heteluchtfunctie). Er bestaan ook ovens met magnetronfunctie.

 

Wat is een heteluchtoven?

Een heteluchtoven is dus een elektrische oven die gebruik maakt van luchtcirculatie met ingebouwde ventilatoren om te zorgen voor een gelijkmatige temperatuur. De temperatuur van een heteluchtoven is heel goed in te stellen. Omdat de oven geen warmtezones (hot-spots) heeft, kookt dit gemakkelijker, hoeft u minder op te letten en komt verbranding van het oppervlakte bijna niet voor. De bereiding wordt gelijkmatiger gegaard. Tot slot kan gebruik worden gemaakt van een iets lagere temperatuur.

Het verschil tussen een heteluchtoven en een convectie-oven

Er is geen verschil tussen een heteluchtoven en een convectie oven. Convectiewarmte is simpelweg een ander woord voor hetelucht.  Met een heteluchtoven of convectie-oven blijft vlees sappiger, en wordt vis lekker knapperig met behoud van vocht. Ook koekjes, taarten en gebak worden met een convectie-oven perfect afgebakken.

Professionele convectie-ovens

Samenvattend: de convectieoven is een waar culinair meesterwerkje en is onmisbaar in elke professionele keuken. Bent u op zoek naar een professionele oven voor uw horecabedrijf, dan kunnen we u een convectie-oven van harte aanbevelen. Ook als bake-off oven in bijvoorbeeld een restaurantkeuken, kantine, cafetaria, supermarkt, bakkerij of croissanterie is een convectieoven onmisbaar.Over de Auteur

Specialist in diverse soorten ovens! Bekijkt u gerust eens onze horeca-apparatuur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo