Wat kan je eten bij een wok restaurant? - Artikelpost

Wat kan je eten bij een wok restaurant?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 324 | Aantal woorden: 446 | Datum: | 0 commentaar

Wat kan je allemaal eten bij een wok restaurant? Er is van alles en nog wat waar men van kan smullen bij een wok restaurant. Afhankelijk van de stijl kan men overwegend Chinese of Japanse gerechten eten. Dat kunnen zowel koude als warme buffetten zijn. Daarnaast kan er gewokt en gegrild worden. En als afsluiter is er een dessertbuffet.

In de meeste gevallen kan er in een Aziatisch wok restaurant onbeperkt gegeten worden. Dat geldt vaak voor alle gerechten. Het wokken en het grillen gebeurt meestal live. Men kan een gerecht samenstellen met rauwe groenten en vlees wat overhandigd kan worden aan een professionele chef. Deze kok wokt het dan in een wokpan met speciale woksauzen of men grilt het op traditionele Teppan Yaki platen. In sommige Oosterse wok restaurants zijn er ook nog kindermenu's verkrijgbaar en kan er een kinderspeelplek in het wok restaurant gebouwd.

Voorgerechten

Naast vele wokgerechten kunnen er in een wokrestaurant ook vele voorgerechten gegeten worden. Zo is het mogelijk om Westerse hapjes te krijgen als stokbrood met kruidenboter en tapenades, maar tevens zijn er Aziatische voorgerechten. Daarbij kan men denken aan traditionele Chinese soepen zoals tomatensoep, kippensoep en haaievinnensoep. Voor warme hapjes is er dim sum. Dat is gestoomd deegwaar met vlees erin. En zo zijn er gevulde loempia's bij een wok restaurant te krijgen. Ook zijn er koude hapjes uit de Japanse keuken. Zo zijn er authentieke sushi met zeewier gevuld met rijst en vis. In sommige gevullen is er een naast een all-you-can-eat service in een wok restaurant ook een take-away service te krijgen voor dergelijke smaakmakers.

Hoofd- en nagerechten

In een wok restaurant kan men allerlei hoofdgerechten krijgen. Vaak zijn deze maaltijden zelf samen te stellen. Men kan kiezen uit diverse groenten als Chinese kool, paprika, ui en dergelijken. Dat kan gecombineerd worden met rund, kip of garnalen. Voor de vegetariër zijn er vaak opties als tofu of ei. Dat wordt vervolgens live gewokt in een van de vele woksauzen. Op de grilplaat kan men overwegend vlees laten bakken. Als afsluiter zijn er diverse desserts als softijs, Italiaans ijs of koek en chocolade fonteinen. Dit is wat men bij veel wok restaurants kan eten.Over de Auteur

Verschillende restaurants geven je graag een kijkje in de keuken zodat jij weet wat je kan verwachten tijdens een avond heerlijk eten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo