Welke landen zijn nu de echte koffieleveranciers - Artikelpost

Welke landen zijn nu de echte koffieleveranciers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 386 | Aantal woorden: 461 | Datum: | 0 commentaar

Misschien geloofd u het niet, maar na olie is koffie het belangrijkste handelsproduct van de wereld.  Wat misschien voor u verwarrend is, is dat het inderdaad vaak in minder ontwikkelde landen wordt geproduceerd. Hierdoor denkt u natuurlijk op olie na? Dit wordt toch alleen door sjieken gehandeld. Ja dat klopt misschien wel, maar als we na gaan hoeveel koffie er jaarlijks geproduceerd en verscheept word door heel de wereld, dan is dit te begrijpen. We hebben de volgende grote koffieleveranciers (landen) op een rijtje gezet voor u:

  • Brazilië: zorgt voor de meeste omzet aan koffie. In de wereld bezit het ongeveer een derde van de koffie-industrie. Hierbij wordt de nadruk wel gelegd op kwantiteit en minder op kwaliteit. Des al niet te min heeft Brazilië ook schitterende koffiesoorten die er met kop en schouders bovenuit springen
  • Colombia: een land met zoals havens aan de Atlantische als zowel de Stille Oceaan. Dit is natuurlijk goud waard voor hun. Colombia produceert zijn bonen voornamelijk in vochtige omstandigheden. Hierdoor krijgen de bonen een bijzondere milde koffiesmaak.
  • Indonesië: de Nederlanders die vroeger in de 17e eeuw aankwamen, hebben de koffiebonen een bijnaam gegeven, Arabicakoffie. Zelf tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds die koffiesoort geproduceerd op Java.
  • Vietnam: gespecialiseerd in de robustasoorten (soorten koffiebonen). Heeft na 1980 flinke stappen gemaakt. Het groeide in zo een hoog tempo dat het mens en machinaal niet meer op elkaar afgestemd waren. Hierdoor leiden de kwaliteit van koffiesmaak onder een te snelle groei.
  • Mexico: een land waar 100.000 kleine boeren en fairtraide boeren hun bonen produceren. Is pas sinds 1870 grotere hoeveelheden gaan exporteren. Ook is Mexico de grootste bron van Amerikaanse koffie-import. (leuk dat u nu weet dan Donald Trump alles wil gaan  verbieden qua handelsoverdracht met Mexico).
  • Ethiopië: ook wel de thuishaven van de Arabic boom genoemd. In dit land zijn 12 miljoen Ethiopiërs werkzaam in de koffie-industrie. Ook is Ethiopië het land da het meeste koffie levert aan het continent Afrika. ‘kaffa’ is de naam van een land in Ethiopië. Men zegt dat de naam 'koffie' hiervan afstamt.Over de Auteur

Arno is een echte allesvreter met een gouden pen. Als hij iets leest, hoort of ziet, wil hij er meteen over schrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo