Wijninstituut - Artikelpost

Wijninstituut

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 961 | Aantal woorden: 581 | Datum: | 0 commentaar

Het Wijninstituut is een onafhankelijke organisatie er is geen commerciële verkoopdrijfveer, want wij verkopen geen wijnen. Hierdoor is het voor het Wijninstituut mogelijk is om objectief en kritisch te blijven. Op professionele wijze brengt het wijnistituut wijnkennis over. Met meer dan 18 gediplomeerde docenten realiseren wij al onze opleidingen over wijn. Deze gekwalificeerde (vinoloog of WSET-diploma) wijndocenten, zijn in het dagelijkse leven sterk verbonden met de wijnbranche. Het zijn gepassioneerde wijnliefhebbers met elk een voorliefde voor wijn en vaak ook nog gespecialiseerd in bepaalde wijnen, streken en landen. Door zelfstudie, cursussen, wijnproeverijen, wijnreizen, houden zij hun kennis bij om deze vervolgens als docent weer uit te dragen aan de cursisten van het wijninstituut. 

Wijncursussen 

Op elk gewenst kennisniveau is er een wijncursus; van beginner tot gevorderde. Afhankelijk van je wensen is er dus altijd een passende wijncursus voor je beschikbaar.

"Start met wijn" is een wijncursus voor wijnliefhebbers die geen tijd hebben voor het volgen van een uitgebreide wijncursus en ook geen zin in huiswerk hebben. Start met wijn is vooral een praktische gerichte wijnopleiding.

SWEN-1 is wwn wijncurus voor de beginnende wijnliefhebber. Je leert het herkennen van de belangrijkste druivenrassen, de grondelementen van het wijnproeven en krijgt een goed algemeen beeld over wijnwereld. Deze basiscursus wijn geeft je de mogelijkheid tot het behalen van het erkende SWEN-1 diploma. 

SWEN-2 het wijnbrevet geeft je een nog bredere wijnkennis. De cursus Wijnbrevet geeft je een gedegen kennis van wijn en een bredere proefkennis, waarbij je een groot aantal druivenrassen leert proeven en smaaktypes onderscheiden. Het SWEN-2 examen is een vereiste om te worden toegelaten tot de Wijnacademie voor de opleiding van Vinoloog. De SWEN-2 wijncursus is vaak een logisch vervolg op SWEN-1.

Werken met Wijn, is een stevige, gevarieerde en praktijkgerichte wijnopleiding. Deze wijncursus is vooral toegespitst op het verbreden en verdiepen van de wijnkennis. De lessen worden door een van de vele vakspecialisten gegeven. Elek vakspecialist is gespecialiseerd in zijn/haar thema. Door de verschillende invalshoeken doe je veel dus wijnkennis en vakinformatie informatie op tijdens deze wijncursus. 

De wijncursus Groene wijn, gaat in op de biologische en biodynamische werkwijze die plaatsvindt in de wijngaard en de wijnkelder. Groene wijn is op dit moment een hot item en spreekt vele wijnliefhebbers erg aan. 

Wijncursus volgen bij jou in de buurt? 

Dat kan, het wijninstituut geeft wijncursussen in verschillende plaatsen door geheel nederlans. Je kunt een wijncursus volgen in: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Hilversum, Wageningen, Dordrecht, Breda en Haarlem. 

Voor meer informatie over de locatie of de specifieke wijncurus kun je vinden op de www.wijninstituut.nlOver de Auteur

Het Wijninstituut, het onafhankelijke opleidingsinstituut voor wijnliefhebbers en vakmensen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo