Witte wijn
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: RosaBoon | Via Artikel Post
Gezien: 829 |
Aantal woorden: 562 |
Datum: Tue, 6 Aug 2013 |
0 commentaar
Witte wijn
Witte wijn, is zoals de naam al zegt, wit van kleur. Witte wijn wordt gemaakt van het sap van druiven. Omdat druivensap nagenoeg geen kleurstof bevat is de witte wijn, wit van kleur. Een ouder geworden witte wijn wordt vaak donkerder van kleur. Kleuren van de witte wijn varieren van wit naar lichtgeel tot donkergeel, groen, oranje en bruin.
Van mousserende wijn tot droge wijn
In een droge witte wijn zit zo goed als geen suiker. Op het etiket wordt droge wijn aangemerkt als 'sec' of 'dry'.
Een halfdroge witte wijn bevat een kleine hoeveelheid suiker. Waar een droge witte wijn als zuur bestempeld wordt, is een halfdroge wittewijn al veel minder zuur. De scherpen kanten zijn eraf. Op het etiket wordt halfdroge witte wijn aangeduid met 'demi sec'.
Zoete witte wijn wordt vaak een dessertwijn genoemd, al is dit niet helemaal terecht. Zoete witte wijn vaak populair onder de jongeren. Er zit veel suiker in deze wijn, dit maakt de zoete smaak.
Een mousserende witte wijn is een wijn waarbij er koolzuur aan de wijn toegevoegd is. Ook mousserende witte wijn is voornamelijk populair bij de jongeren. Er zijn verschillende merken mousserende wijn te koop, en ook een aantal met extra toegevoegde smaken. (Denk aan appel, peer...) Een mousserende wijn bevat een lager alcoholpercentage dan een zoete witte wijn of droge witte wijn.
Hoe te drinken
Witte wijnen worden koel het lekkerst gedronken. Er zijn een aantal uitzonderingen uiteraard. Hoe minder de wijn gekoeld is, hoe beter de smaak te proeven is namelijk.
Wijn het bij het eten kan heel lekker smaken, maar begin zeker niet met een te zware wijn. Dit kan verkeerd vallen, en dit zou zonde zijn van het eten. Als afsluiter is een mousserende wijn aan te raden. Geniet ervan!
Over de Auteur
Grapeshop is een webshop waar men gemakkelijk kwaliteitswijnen kan bestellen. Zie http://www.grapeshop.nl/
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen