Zo ga je productief en gemotiveerd thuis aan het werk - Artikelpost

Zo ga je productief en gemotiveerd thuis aan het werk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 234 | Aantal woorden: 498 | Datum: | 0 commentaar

 

Soms kan het lastig zijn om buiten je normale werktijden aan het werk te gaan. Soms moet je wat werk inhalen, bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend. Dit moet je dan thuis doen en kan lastig zijn. Je komt bijvoorbeeld lastig aan het werk en kan je niet goed concentreren. Toch heb je weinig keus en is het fijn als je alles snel afrondt, zodat je meer aan je avond of weekend hebt. Dan heb je nog tijd over om leuke dingen te doen, namelijk. De volgende tips helpen jou om gemotiveerd en productief aan het werk te gaan.

Begin meteen

In het weekend wil je graag uitslapen en is het fijn als je jouw dag rustig kan opstarten. Toch is het echter verstandig om je dag direct te beginnen, zodat je de rest van de dag of avond vrij hebt om leuke dingen te doen. Sta dus vroeg op, net als je normaal zou doen. Hoe eerder je het af hebt, hoe sneller je ervan af bent en hoe sneller je kan genieten van je vrije tijd.

Werk ergens anders

Thuis werken is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien associeer je thuis vaak niet met werk, en is het dus lastiger om goed aan de slag te gaan. Probeer daarom om een andere plek op te zoeken waar je kan werken. Begin je dag bijvoorbeeld in een leuk cafeetje met een goede kop horeca koffie en ga hier aan het werk, zodat je de hele dag omringd bent door de geur van heerlijk vers gebrande koffie. Ook verhuren veel gebouwen als hotels plekken waar je een tijdje aan de slag kan met je werk, wat ook erg fijn is. Je kan dus ook op zoek naar zo’n werkplek waar je gerust jouw werk af kunt maken.

Stel doelen

Als je thuis bent, weet je misschien niet duidelijk goed wat je moet doen. Daarom is het handig om doelen te stellen. Maak een lijst met wat je precies allemaal moet doen, en zorg dat je dit af kan vinken. Heb je meerdere dingen te doen? Maak een soort planning waarin je opschrijft van hoe laat tot hoe laat je overal mee bezig gaat zijn. Op die manier ben je ook sneller gemotiveerd om het voor een bepaalde tijd af te maken. Ook kun je voor jezelf zeggen ‘om 15.00 ga ik stoppen en ga ik naar een vriendin’. Dan moet je het wel afmaken, want je wil natuurlijk graag naar die vriendin.

 

 Over de Auteur

De auteur is iemand die echt van koffie is gaan houden in de loop der jaren. Heerlijk!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo