Échte ZZP-ers begrijpen hun eigen boekhouding. - Artikel Post - Artikel Marketing

Échte ZZP-ers begrijpen hun eigen boekhouding.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 261 | Aantal woorden: 612 | Datum: | 0 commentaar

ZZP-ers kunnen op verschillende manieren hun administratie bijhouden. Een Excel sheet (of Google Sheet) kan voldoende zijn. Ook zijn er veel ZZP-ers die kiezen voor een 'scan- en vergeetdienst'. Zelf je boekhouding doen kost tijd en een scan en vergeetdienst kost veel geld. Dus wat is nu de beste oplossing?

Eigenlijk is het heel erg belangrijk dat je altijd weet hoe je er voor staat. Dat je alle cijfers continue in je hoofd hebt. Dat geeft rust. De enige manier om dat te bereiken is door in ieder geval een deel van de administratie zelf te doen. Zodat je weet hoeveel geld er binnen komt en weer uit gaat. Maar ook dat je zeker weet welke klanten betaald hebben en welke niet.

Boekhouden is niet zo moeilijk. Natuurlijk zijn er uitzonderlijke wetten, maar die gelden meestal toch niet voor jou. Eens in het (half)jaar een specialist laten meekijken is dus prima. Laat dit dan geen boekhouder zijn, maar kies dan voor een accountant. Zodat echt alle uitzonderingen voor jou naar boven komen.

Échte ZZP-ers begrijpen hun eigen boekhouding. Zij zijn zelfstandig, trots en kunnen het opbrengen te doen wat anderen vervelend vinden. Zij hebben gevoel voor de onderneming en zijn van alles op de hoogte.

Om makkelijk te kunnen boekhouden is voor de ZZP een nieuwe boekhoudmethode ontwikkeld: Jortt - Ondernemer Gericht Boekhouden. Bij Jortt hebben ze gekeken hoe ZZP-ers in praktijk boekhouden, of zouden willen boekhouden. Dus eenvoudig beginnen met het inlezen van de bankafschriften, dat is toch hetgeen wat als waarheid wordt bestempeld en daar de automatisch de ingekomen en uitgaande facturen over heen leggen. Dan blijven er nog een paar posten over die handmatig ingevoerd moeten worden en klaar. Zo simpel is Jortt - Ondernemer Gericht Boekhouden.

Jortt - Ondernemer Gericht Boekhouden kun je gratis proberen. Zie voor meer informatie: Jortt - Online Boekhouden voor ZZP.
Over de Auteur

Hilco de Roo is Commercieel directeur bij Jortt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[255 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo