FB pix 3 fiscale tips voor de Dodge Ram - Artikelpost

3 fiscale tips voor de Dodge Ram

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1335 | Aantal woorden: 444 | Datum: | 0 commentaar

De Dodge Ram. Een prachtige, robuuste auto van Amerikaanse makelij. Daar wil je toch in gezien worden? Ook als je als bedrijfseigenaar of als werknemer in een bedrijfswagen wilt rijden is de pick-up een prima keuze. Er zijn echter financiële gevolgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de beruchte bijtelling? Gelukkig zijn er regelingen die deze kosten kunnen verlagen. Je moet alleen van hun bestaan afweten. Dus: wil jij als zakelijke rijder graag een Dodge Ram kopen? Lees deze blog voor een aantal geldbesparende tips!

1. Vraag een “Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto” aan

Natuurlijk: het is ontzettend verleidelijk om een Dodge Ram zowel zakelijk als privé te willen gebruiken. Toch kan het in sommige situaties lonen om een “Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto” aan te vragen. Het voordeel van deze constructie is dat je vaak geen bijtelling hoeft te betalen én dat je onder de rittenregistratie uitkomt. Het grote nadeel? Je mag de wagen niet gebruiken voor ritjes in de privésfeer. Het maximale privégebruik is namelijk 0 kilometer per jaar.

2. Schaf de auto privé aan

Als bedrijfseigenaar zie je het al helemaal voor je: met de zonnebril op rijd je op zaterdag door een zonovergoten landschap. Er is echter één probleem: de bijtelling. Je bent ‘m liever kwijt dan rijk. Maar dan wel zonder het privégebruik van de wagen op te moeten geven. Dat kan! Overweeg de Dodge dan als particulier aan te schaffen. De waarde wordt in dat geval tot het privévermogen gerekend. Zonder bijtelling dus. Wel kunt u - als eenmanszaak, VOF of maatschap - de BTW én de autokosten (tot 19 eurocent per kilometer) aftrekken.

3. Laat de auto buiten werktijd op de zaak

Veel bedrijven zijn in het bezit van een auto die alleen tijdens werktijd de weg op gaat. Wie ‘m vandaag of morgen bestuurt is afhankelijk van een reserveringslijst. Er is dus geen vaste bestuurder en de wagen blijft buiten werktijd netjes op de zaak achter. In dat geval kun je de bijtelling afkopen voor €300,- per wagen per jaar. Dit gebeurt tijdens de eindheffing van de loonbelasting. Het is echter wel aan te raden om deze constructie van tevoren met de belastingdienst te bespreken.



Over de Auteur

Leverancier van pick-ups, zoals de Dodge Ram.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo