FB pix 5 redenen om voor een incassobureau te kiezen - Artikelpost

5 redenen om voor een incassobureau te kiezen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 720 | Aantal woorden: 482 | Datum: | 0 commentaar

Het is onontkomelijk. Elke onderneming of zzp’er komt ze een keer tegen: een klant die zijn of haar factuur niet heeft betaald. Hartstikke vervelend. Zeker wanneer het om belangrijke of grote bedragen gaat. Laat het geld echter niet liggen vanwege het “gedoe”! De gang naar een incassobureau biedt uw bedrijf namelijk uitkomst. In deze blog delen wij vijf voordelen van het uitbesteden van vorderingen.

1. Extra pressiemiddel

Ligt er een brief van een incassobureau op de deurmat? Dan heeft een debiteur de schrik waarschijnlijk goed te pakken. Misschien was hij een betaling vergeten of is er een andere reden. Eén ding is zeker: hij weet met een brief van het incassobureau dat het echt menens is. Openstaande facturen zullen dan ook snel worden betaald. Heeft de brief niet het gewenste resultaat? Dan hebben incassobureaus ook andere pressiemiddelen paraat.

2. Bespaart tijd

Als bedrijfseigenaar heeft u er waarschijnlijk weinig zin in. Debiteurs aansporen tot een betaling kost namelijk veel tijd én energie. Wanneer u echter het misgelopen geld terug wilt zien, moeten er vaak vele uren achter de telefoon worden doorgebracht. En dat elke dag opnieuw. Heeft u daar geen tijd voor? Besteed het debiteurenbeheer dan uit aan een incassobureau. Zij sparen noch energie noch tijd.

3. Daling van werkkapitaal

Alle alarmbellen gaan af. Nog even en uw bedrijf eindigt in de rode cijfers. Loopt u het risico dat u uw bedrijf niet meer draaiende kunt houden? Dan moet er direct een oplossing komen. Een belangrijke stap is het binnenhalen van openstaande betalingen. Een incassobureau helpt u hierbij. Zo wordt de kas gespekt en vermijdt u dat u zelf in zwaar weer terechtkomt.

4. Behoud van klant

Een niet-betalende klant. In veel geval bent u ze liever kwijt dan rijk. Toch zijn er klanten die u liever te vriend houdt. Bijvoorbeeld omdat ze u in het verleden veel inkomsten hebben gebracht. Dan wilt u ze natuurlijk niet bij u wegjagen met een advocaat. Ook in dat geval kunt u een incassobureau inschakelen. Zij treden vaak met een veel zachtere hand op. Beleefd, maar wel kordaat.

5. No Cure No Pay

Het grootste voordeel van een incassobureau is dat het vaak werkt volgens het No Cure No Pay-principe. Weigert een wanbetaler - ondanks alle inspanningen - te betalen? Dan hoeft u het bureau niet te betalen. Zo weet u 100% zeker dat u op deze dienst geen verlies lijdt.

incassoOver de Auteur

Treedt op in de financiële branche. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo