7 tips om geld te besparen op boodschappen - Artikel Post - Artikel Marketing

7 tips om geld te besparen op boodschappen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 582 | Aantal woorden: 787 | Datum: | 0 commentaar

De onderstaande adviezen zijn afkomstig uit de Duizend Euro Besparen Methode.
1. Doe boodschappen op een volle maag

Wie met honger inkopen doet, komt met allerlei dingen thuis die hij of zij niet nodig heeft. Honger maakt je extra gevoelig voor het doen van impulsaankopen. Voor je het weet heb je een koelkast vol spullen die je niet eet. Doe daarom liever boodschappen nadat je gegeten hebt. Daardoor ga je minder snel voor de bijl. Het scheelt in je middelomtrek en je portemonnee.

Besparing: € 250,- tot € 500,- per jaar


2. Koop huismerken i.p.v. A-merken

De afgelopen jaren is het verschil in kwaliteit tussen huismerken en A-merken steeds kleiner geworden. De enige reden dat A-merken duurder zijn is dat de fabrikant er meer aan verdient en dure tv commercials uitzendt. Voor jou als consument niet echt een goede reden om meer geld uit te geven. De meeste supermarkten hebben een prima lijn met huismerken. Op veel producten scheelt het dubbeltjes per stuk. Dit lijkt niet veel, maar op een volle winkelwagen kan het verschil zo tot € 10,- oplopen. Als je elke week een paar keer boodschappen doet, tikt het fors aan.

Supermarkten plaatsen de goedkoopste merken onderin het schap. Op ooghoogte liggen de eigen huismerken of de duurste merken. Omdat men het makkelijkst iets op ooghoogte pakt, schaffen consumenten in het algemeen de duurdere merken aan. Geld uitsparen is een kwestie van even bukken. Je kan de goedkopere merken uitproberen om te zien of ze je bevallen.

Besparing: € 250,- tot € 500,- per jaar


3. Maak vooraf een boodschappenlijst

Nog een manier om impulsaankopen te voorkomen is om altijd vooraf een boodschappenlijst te maken. Plan de maaltijden voor de komende dagen en noteer wat je daarvoor nodig hebt. In de winkel koop je alleen dingen die op je lijstje staan. Staat iets niet op je lijst, dan neem je het niet mee. Als je jezelf deze gewoonte aanleert, houd je jouw uitgaven in de hand.

Besparing: bij vorige punt al genoemd


4. Koop groente, fruit en bloemen tegen sluitingstijd op de markt

Groente, fruit en bloemen koop je goedkoop op de markt tegen het eind van de middag. Handelaren willen dan vaak hun resterende voorraad kwijt en stunten met de prijzen. Je bespaart heel wat euro’s ten opzichte van kopen bij de groenteboer of bloemist.

Besparing: € 100,- tot € 250,- per jaar


5. Gooi geen eten weg

Met eten dat overblijft kan je de volgende dag een prakkie maken. Gooi eten niet weg, tenzij het bedorven is. Vlees kan je bijvoorbeeld invriezen. Verwend als wij zijn in het Westen, gooien we veel voedsel weg. Vaak gaat het om eten dat nog in prima staat is. Wees creatief en kijk wat je kan doen met voedsel dat overblijft. Als je verschillende dingen over hebt, zoek dan op internet naar recepten waarbij je de ingrediënten die je over hebt kunt combineren. Wat je ook kunt doen is 1x per week een restjesdag inplannen waarop je het eten op maakt dat over is van de voorgaande dagen.

Besparing: € 125,- tot € 250,- per jaar


6. Doe boodschappen bij een goedkope supermarkt

Ook tussen supermarkten onderling zijn er grote prijsverschillen. Ketens als Aldi, Lidl en in mindere mate Jumbo, hebben veel lagere prijzen dan de Albert Heijn. Het verschil kan wel 10% bedragen. Als je bedenkt dat een gemiddeld gezin per jaar voor meer dan € 5.000,- aan boodschappen doet, is 10% besparen erg veel.

Besparing: € 250,- tot € 500,- per jaar


7. Koop vlees in voordeelverpakkingen

Is vlees in de aanbieding? Koop dan groot in en stop het thuis in de vriezer. Met voordeelverpakkingen vlees bespaar je elke week een paar euro’s uit. Houd vooral de aanbiedingen van supermarkten in de gaten en sla je slag.

Besparing: € 25,- tot € 100,- per jaar


Nog honderden andere tips om geld uit te sparen vind je hier: Geld Besparen 

Over de Auteur

Marco Dekkers is de auteur van de Duizend Euro Besparen Methode. Dit is een online cursus die je leert om elk jaar duizend euro of meer uit te sparen.

Ruim 4.700 mensen hebben de methode al toegepast en gezamenlijk hebben zij miljoenen euro's uitgespaard door slimmer om te gaan met geld.

Neem een kijkje op de Duizend Euro Besparen website voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo