Aandelen handelen met CFD’s - Artikelpost

Aandelen handelen met CFD’s

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1064 | Aantal woorden: 465 | Datum: | 0 commentaar

De klassieke manier van aandelen handelen is natuurlijk nog steeds erg groot en dat zal ook nooit veranderen, maar steeds meer beleggers handelen aandelen met hefboomproducten zoals CFD’s. Misschien een optie voor u?

Een aandeel handelen met een CFD is risicovol, u handelt namelijk met een marge. De hefboom is dan wel kleiner dan op bijvoorbeeld de forexmarkt, maar het kan hard gaan met de stijgingen en dalingen van aandelen hebben we recent ook nog gezien. Bij het klassieke handelen van aandelen  betaalt u boven op de spread vaak nog een commissie, bij aandelen handelen met CFD’s betaalt u alleen de spread, alleen is die vaak wel ietjes hoger. Met CFD’s betaalt u een overnight rente (omdat u in feite het bedrag leent), maar in principe gaat het aanhouden van aandelen ook met kosten gepaard: een groot deel van uw kapitaal staat vast in de aandelen en daarvoor ontvangt u niets.

Een voordeel is de hefboom natuurlijk wel. U kunt met veel minder gelden veel meer onderliggende aandelen aanschaffen. Dit brengt natuurlijk wel risico’s met zich mee en het is dan ook bijna een verplichting om gebruik te maken van Gegarandeerde Stops. Ook het short gaan is een stuk makkelijker bij CFD’s op aandelen. Opties hebben last van een tijdsduur, andere bekende hefboomproducten hebben een onzekere looptijd en een niet zelf in te leggen stop loss, maar CFD’s zijn simpel. En die simpelheid gaat niet alleen over long en short, maar ook over de prijsvorming. Wanneer het aandeel €1 daalt, dan daalt de CFD op dat aandeel ook. Of u aandelen wilt handelen met CFD’s hangt helemaal af van uw strategie en uw beleggingservaring, maar een interessante optie is het wel.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.

 Over de Auteur

Sten Lemmens is Marketwatcher bij IG Nederland dat handel in CFD's aanbiedt in Nederland. Deze column bevat geen beleggingsadvies. Verder kunnen eventueel gesuggereerde adviezen niet voor bepaalde beleggers van toepassing zijn. Opvolging van adviezen dient in samenspraak met een deskundige beleggingsadviseur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Aandelen selecteren als een Pro
Aandelen selecteren als een Pro

€ 21,99
Toon product

De psychologie van geld
De psychologie van geld

€ 20,00
Toon product

Trading In The Zone
Trading In The Zone

€ 45,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[179 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo