FB pix Aandelen met CFD’s traden - Artikelpost

Aandelen met CFD’s traden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1498 | Aantal woorden: 474 | Datum: | 0 commentaar

 

 

Aandelen – CFD’s zijn hefboomproducten waarmee u kunt inspelen op de prijsveranderingen in aandelen, zonder daadwerkelijk eigenaar te worden van die onderliggende waarde. Een interessante variatie op het klassieke handelen van aandelen.

Met aandelen – CFD’s kunt u dus met een kleine inleg dus een grote ondeliggende waarde handelen. U wordt nooit daadwerklijk eigenaar van de aandelen, maar heeft alleen recht op de winsten en verliezen. En die kunnen relatief hard oplopen. Risico’s zijn er dus zeker, maar met een CFD kunt u een prima aan risicomanagement doen. Sterker nog, deze hefboomproducten zijn qua risicomanagement superieur aan die van andere hefboomproducten. Zo heeft een CFD  een gegarandeerde stop en deze legt u ook nog eens zelf in. Ú bepaalt dus, niet uw broker.

Met dit product kunt u niet alleen aandelen handelen. Ook Forex, Indices, Grondstoffen, Binaire Opties en meer zijn te handelen met CFD’s. Het aanbod is vaak groter dan bij andere bekende hefboomproducten als Turbo’s, Sprinters, Opties en Speeders. Veel mensen zien aandelen handelen vooral als iets voor de lange termijn, maar die visie is niet helemaal terecht. Zeker in deze roerige tijden wil een aandeel in een dag of week ook hard op en neer gaan. CFD’s zijn door de rente minder interessant voor lange termijn handel, maar door de volatiliteit van aandelen tegenwoordig wordt dit steeds interessanter. Long én short gaan is geen probleem. Wanneer u denkt dat een aandeel gaat dalen en dat gebeurt, dan kunt u daar dus geld verdien. Gaat de koers de andere kant op, dan verliest u natuurlijk. Veel CFD – brokers bieden ook Direct Market Access aan waarmee u direct in de orderboeken van de wereldwijde beurzen handelen. En dat maakt het traden een stuk uitgebreider.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.

 Over de Auteur

Sten Lemmens is Marketwatcher bij IG Nederland dat handel in CFD's aanbiedt in Nederland. Deze column bevat geen beleggingsadvies. Verder kunnen eventueel gesuggereerde adviezen niet voor bepaalde beleggers van toepassing zijn. Opvolging van adviezen dient in samenspraak met een deskundige beleggingsadviseur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo