FB pix Alternatieve manieren om te bezuinigen - Artikelpost

Alternatieve manieren om te bezuinigen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1272 | Aantal woorden: 585 | Datum: | 0 commentaar

 

Iedereen kent de standaard bezuinigingtips wel. Tips over isoleren, LED lampen, verwarming omlaag en het veranderen van providers of leveranciers staan over het hele internet. Maar in deze economisch onzekere tijden is het misschien wel eens tijd om over andere zaken na te denken.

 

Eten en drinken

Eten en drinken is enorm belangrijk in het leven. Iedereen mag graag genieten van een lekker biefstukje, stukje kip een wijntje of biertje op zijn tijd. Er wordt echter enorm veel eten (en dus geld) weggegooid. In Nederland gaat gemiddeld per persoon 40  kilo afval per jaar de biobak in. Enorm veel geld en energie die weggegooid wordt. Het beter vooraf kijken en bedenken van de boodschappen en het tweewekelijks controleren kan enorm veel geld en dus afval schelen.

 

Reizen of vervoer

We reizen met zijn allen wat af in ons kleine kikkerlandje. Vaak is dat onontkoombaar voor werk of afspraken. Maar ook dit kritisch onder de loep nemen kan lonen voor je portemonnee. Heb je afspraken bij elkaar in de buurt die je wellicht ook op een dag kan plannen zodat je maar eenmaal hoeft te rijden (of te reizen met de trein)? Doen! Is de supermarkt binnen loopafstand? Neem dan gewoon even de boodschappenkar mee of koop wat tassen! En mocht je de auto nou zelden gebruiken of niet nodig vinden? Verkoop de auto want met dat geld kan je leuke andere dingen doen.

 

Impulsaankopen verkleinen

Veel mensen zijn gevoelig voor aanbiedingen of nieuwe producten die ze uiteindelijk niet of zelden gebruiken of nodig hadden. Je kunt het risico hierop verkleinen door aan te geven geen reclame aan de deur te willen (de bekende nee/nee of nee/ja stickers). Online kan dit door bij registraties geen nieuwsbrief te willen ontvangen en als je al aangemeld bent je hiervoor af te melden.

Om het risico verder te verkleinen is een lijstje opstellen en je daar aanhouden een goede manier. Hiervoor is wel bewustwording en het kritisch bekijken van je aankopen nodig. Bepaal dus of je de aankoop nodig vindt en zo ja ook of het perse op dit moment moet.Over de Auteur

Helpt graag mensen met het 'anders denken'. Zoeken naar andere kansen of opties doen wij graag.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo