FB pix AOV Collectief - Artikelpost

AOV Collectief

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2703 | Aantal woorden: 897 | Datum: | 0 commentaar

Wat is het verschil tussen het AOV Collectief en een broodfonds?

Je wilt een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, maar je weet niet hoe je dit aan moet pakken. Het aanbod is groot: er zijn veel verzekeraars die een AOV aanbieden. Ook zijn de verschillen tussen de verschillende verzekeraars groot. Wat past bij jou en waarmee bespaar jij het meeste geld? En wat is eigenlijk een broodfonds?
Wat is een broodfonds?

Bij een broodfonds spreken een aantal ondernemers met elkaar af dat zij gezamenlijk risico dragen op arbeidsongeschiktheid. Verschillende beroepsgroepen dragen gezamenlijk risico. Dit maakt het risico al groot, want elk beroep heeft verschillende risico’s. Je hebt dus de kans dat je moet betalen voor iemand anders met een hoog beroepsrisico. Terwijl jij zelf misschien wel een laag beroepsrisico hebt.


Wat is een AOV Collectief?

Bij onze collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering loop je dit risico niet! Hier is het namelijk zo dat je gezamenlijk risico draagt met mensen uit dezelfde beroepsgroep. Zo weet je wat je kunt verwachten. En je betaalt alleen de premie die past bij jouw beroepsrisico.


Welke verschillen zijn er nog meer?

Een tweede verschil is dat een Broodfonds maar voor 2 jaar is. Het AOV Collectief is daarentegen voor een langere periode. Daarnaast kun je ook een collectieve verzekeringsdekking krijgen. Zo ben je als ondernemer tot je 67e of 68e levensjaar verzekerd.  


Bij het AOV Collectief bepaalt je verzekeraar of je kunt deelnemen. Ook bepaalt deze jouw arbeidsongeschiktheid. Je start gegarandeerd met een gezonde beroepsgroep. In het Broodfonds bepaal je als ondernemer zelf of je ziek bent. Hierbij draait het namelijk meer om vertrouwen.


Ben je ziek? Dan ontvang je bij het AOV Collectief professionele begeleiding. Sterker nog: we hebben een uitgebreid preventieprogramma om dit te voorkomen. Bij een Broodfonds bepaalt een ondernemer zelf of hij ziek is en is er geen professionele begeleiding om er weer bovenop te komen.

 

Heb je interesse in het AOV Collectief? Lees meer op www.aovcollectief.nl (ook als uw beroepsgroep nog niet op de site vermeld wordt).

Over de Auteur

Geen informatie over de auteur

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo