FB pix Lening met staatsgarantie - Artikelpost

Lening met staatsgarantie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 984 | Aantal woorden: 1391 | Datum: | 0 commentaar

Lening met staatsgarantie
Ook voor Jan met de pet op is het nog mogelijk om te lenen. Een lening met staatsgarantie vergroot de slagingskans van een kredietaanvraag nog meer. De overheid zorgt voor deze staatsgarantie dat de bank een lager risico loopt over uw lening? Hoe dit kan? Lees verder in dit artikel.

Wat is een staatsgarantie?
Om een lang verhaal kort te maken (Bekijk het lange verhaal over staatsgaranties hier) is een staatsgarantie, een lening die u kunt krijgen die deels gedekt wordt door de overheid. Als u niet meer kunt betalen kan de bank aankloppen bij de overheid. De bank heeft zo een extra zekerheid en is minder terughoudend in het verstrekken van leningen.

Aanvraag lening met staatsgarantie
De hoofdvragen die u gesteld worden zijn ongetwijfeld: Waar is het bedrijfskrediet voor bestemd? (Start, groei, uitbreiding?)
- Hoe is het gesteld met de solvabiliteit van uw bedrijf?
- Hoe is het gesteld met de liquiditeitspositie van uw bedrijf?
-  Kunt u onderpand bieden?

 

 

Hierbij een lijstje van staatsgaranties en borgstellingskredieten die de overheid u aanbiedt. Voor alle voorwaarden, kenmerken etc. (zie www.antwoordvoorbedrijven.nl en onderstaand artikel financieren met staatsgarantie )

 

1.      Borgstellingregeling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB)

2.      Groeifaciliteit

3.      Garantie Ondernemingsfinanciering (GO)

4.      Microkredieten

5.      Borgstellingregeling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB)

 

Is dit niet helemaal waar u naar op zoek bent en u wilt toch een geldbedrag verkrijgen, zonder aanvraag van een lening met staatsgarantie? Dan kunt u eraan denken om aandelen uit te geven of te emitteren van uw bedrijf. Dit is een verantwoorde  manier voor zowel een investeerders als voor u en uw bedrijf om geld te ontvangen en te groeien.

Hoe het ook zij, u raakt dan een deel van uw macht kwijt. Als u echter een continue vraag heeft naar financiering en dit blijvend nodig denkt te hebben, dan kunt u uw stem verliezen.  Des te meer aandelen u uitgeeft betekent echter dat u er zelf minder in handen heeft, dit heeft grote uitwerkingen op uw controlebeleid. Indien u een minderheidsaandeel behoudt, dan kunt u bij slecht presteren van het bedrijf, weggestuurd worden. Bij een aandeelhoudersvergadering heeft iedere houder van een aandeel het recht om te stemmen. Het is dan goed mogelijk dat u vervangen wordt voor een andere directeur.

Als u geld nodig heeft en dit niet kunt krijgen in de vorm van vreemd vermogen dan kunt altijd eigen vermogen vergroten. Vele wegen leiden naar Rome, ook als uw geld nodig heeft voor uw onderneming. Niet alleen de bank is een mogelijkheid voor een lening met staatsgarantie zoals u heeft kunnen lezen. Ook als starter zijnde zijn er vele kansen om bedrijfskrediet aan te vragen. De bovengenoemde leningen zijn ook een mogelijkheid bij de start van een bedrijf. Vooral als u grootse, mooie realiseerbare plannen kunt presenteren dan zijn er heel wat investeerders die maar wat graag een steentje, in de vorm van euro’s, willen bijdragen. Zij zullen niet alleen eurotekens in de ogen hebben, maar ook klaar staan voor u als u een advies nodig heeft. Niet uit liefdadigheid, ook zij profiteren van uw welvarende onderneming. Dit is het grote voordeel dat investeerders u kunnen bieden, ze hebben een schat aan ervaring. Het geloof in uw bedrijf van dergelijke ervaren mensen, zullen u ook een boost geven. Er zijn zo veel mogelijkheden voor een lening met staatsgarantie en ook zonder staatsgarantie.

 

Over de Auteur

Een lening met staatsgarantie is altijd een mogelijkheid, dit wilt de auteur aan Nederlandse ondernemers kenbaar maken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo