Autoverkopen weer in de lift - Artikel Post - Artikel Marketing

Autoverkopen weer in de lift

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 427 | Aantal woorden: 901 | Datum: | 0 commentaar

Autoverkopen weer in de lift

In tegenstelling tot wat men eerder had verwacht, is het aantal verkochte auto’s in januari gestegen. De markt is blijkbaar nog niet helemaal ingestort. Volkswagen voert de lijst aan als het gaat om het aantal meest verkochte auto’s. Maar is het niet eens tijd om wat verder te kijken en gebruik te maken van alternatieven?

Auto’s kunnen een flinke kostenpost met zich meebrengen. Dit begint al op het moment dat de auto gekocht wordt. In Nederland klagen veel mensen er daarom over dat de auto’s soms best duur zijn. In buurland Duitsland liggen de prijzen over het algemeen wat lager. Het nadeel volgens velen is de rompslomp die het met zich meebrengt om de auto’s naar Nederland te transporteren.

Bij Automotive Import in Amsterdam is men gespecialiseerd in het oplossen van dit soort vraagstukken. Het bedrijf richt zich op de koper die graag over de landsgrenzen wil kijken, maar zich beperkt voelt door de regels die hiervoor gelden. Om een en ander uit handen te nemen, biedt het bedrijf daarom aan om de import te verzorgen. Met succes, want enkele duizenden landgenoten hebben de afgelopen jaren kunnen profiteren van de diensten.

Criticasters zeggen dat dergelijke bedrijven profiteren over de hoofden van de consumenten. Zo simpel of zwart-wit is het echter helemaal niet. Het importeren van een auto brengt natuurlijk kosten met zich mee. Of je dit nu zelf allemaal regelt of niet. De kosten die Automotive Import in rekening brengt, wijken niet af van wat iedere andere dienstverlener doet. Om de koper niet te vermoeien en het importproces gemakkelijk te maken, biedt het Amsterdamse bedrijf daarom drie pakketten aan waaruit gekozen kan worden.

Full Service

De naam zegt eigenlijk al genoeg. Voor een bedrag van € 699,- neemt AutoMotive Import het complete importproces over. De RDW- en Belastingkeuring, de BPM-aangifte en zelfs het transport naar Nederland wordt dan door Automotive Import verzorgd. Gedurende de tijd dat de auto wacht om opgehaald te worden, wordt deze overdekt gestald.

Doe-het-zelf Pakket

Wanneer de koper meer vrijheid wil hebben, dan is dit het te kiezen pakket. Het transport moet dan zelf geregeld worden. De transportkentekenplaten, het EU-kentekenbewijs en het BPM-berekeningsbewijs worden dan door Automotive Import geleverd. Ook wordt er een afspraak gemaakt bij het RDW en de douane. Dit pakket kost slechts € 279,-

BPM-aangifte

Iedere auto moet voorzien zijn van een BPM-verklaring. Dit is niets meer dan een verklaring waarin gegevens omtrent de milieubelasting staan. Automotive Import kan voor een bedrag van € 79,- deze aangifte invullen. Het verdere importproces wordt dan geregeld door de koper zelf.

Voor wie nieuwsgierig is geworden, het is op basis van een advertentielink mogelijk om Automotive Import een berekening van het BPM-bedrag te laten maken. Dit is een kostenloze service die het bedrijf aanbiedt.

Zeker

Voor wie interesse heeft om een auto te importeren, maar het nog niet helemaal zeker weet: de kosten van de aanschaf van een auto zijn vaak 40 procent lager in Duitsland. Bovendien is de garantie zoals afgegeven in Duitsland ook gewoon geldig in Nederland. En er rijden aardig wat betrouwbare auto’s rond in Duitsland.

Voor wie een overzicht wil bekijken van enkele mogelijkheden, deze staan netjes vermeld op de website van Automotive Import.

 

Lees ook

02-02-2017: Autoverkoop flink gestegen (Nu.nl)

 

 

 Over de Auteur

Autoverkopen weer in de lift. Ik vertel het graag!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo