Bedrijfskrediet aanvragen - Artikel Post - Artikel Marketing

Bedrijfskrediet aanvragen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 412 | Aantal woorden: 854 | Datum: | 0 commentaar

Bedrijfskrediet aanvragen
Ook als parttime ondernemer die niet volledig in loondienst actief  is heeft u volop mogelijkheden om bedrijfskrediet aanvragen mogelijk te maken. Er zijn vele voorbeelden mogelijk. De aanvraag van bedrijfskrediet in de vorm van een persoonlijke lening is mogelijk.

Als voorbeeld nemen we Jan Modaal die 36 jaar oud is en een maandelijks inkomen heeft van laten we zeggen €3500, daar bovenop heeft een hypotheekkosten met een aftrek van 800 euro. Verder is Jan Modaal schuldenvrij en heeft verder geen leningen lopen. Hij kan dan maar liefst 35000 euro bedrijfskrediet aanvragen.

Bedrijfskrediet via de bank  
Vele ondernemers merken terecht op dat banken minder snel in een lening stappen, zij stellen veel meer eisen dan voorheen bij het bedrijfskrediet aanvragen. Het blijft echter toch mogelijk voor de ondernemende Jan Modaal om te lenen.

Europese bedrijven steunen massaal op banken als hun belangrijkste bron van krediet. In de VS is dit echter niet zo. Daar zijn vele waar vermogende investeerders die enorme hoeveelheden geld steken in bedrijfsobligaties. Deze mensen die durfkapitalisten of durfinvesteerders genoemd worden, steunen de markt voor startende bedrijven intensief. Sinds 2008 zijn Europese banken voorzichtiger geworden met hun kapitaal. Dit komt door onder andere de Basel III regeling, dit zijn verscherpte regels die ervoor zorgt dat de banken in Europa zich dienen te houden aan wat hen opgelegd wordt vanuit Brussel.

Basel III
Deze Basel III regeling is rond 2010 in werking gesteld en moet er voor zorgen dat banken een hogere kapitaalbuffer aanhouden. Dat wil zeggen dat de bancaire sector bij het uitlenen van een bedrag, een percentage van dat bedrag in eigen kas moet houden in geval van insolventie van de debiteur. Het debiteurenrisico wordt hierdoor drastisch verlaagd. Vele banken verkeerden door dit risico waar veel banken grote problemen mee hadden. Banken raakten hun status als 'safe haven' kwijt, wat nadelig is voor de hele Nederlandse economie.

Ook zijn er speciale regelingen voor innovatieve bedrijven die vaak niet op hulp van banken konden rekenen door hun verhoogde risiconiveau. Door deze overheidshulp, die bedoeld is om ervoor te zorgen bankkrediet vaker verstrekt wordt aan deze potentiële 'cash cows', zoals het borgstellingskrediet, is er wel een duidelijke kentering te zien in het MKB. Het midden-en kleinbedrijf komt de klappen van de crisis langzaam maar zeker te boven. Bovendien vond de Europese Unie het ook genoodzaakt om nieuwe regels te bedenken voor de schuldpositie en liquiditeit van het bankwezen

Bedrijfskrediet aanvragen: Crowdfunding

Weet u niet waar u terecht kan met uw kredietaanvraag? Vraag het aan publiek (the crowd in het Engels) Crowdfunding, heel anders dan crowdsourcing, is de mogelijkheid om krediet bij investeerders op het internet te vragen. U moet zich aanmelden op een van de crowdfundingsites of crowdfundingsplatforms. Naast de site is er geen enkele andere intermediair. Deze tussenpartij of intermediair zorgt dat er namens u afspraken gesloten kunnen worden met potentiële investeerders die via internet een lening aan jou willen geven. De bedragen kunnen hierdoor lager zijn omdat het risico gedeeld wordt door meerdere individuele investeerders

Bedrijfsfinanciering aanvragen door aandelen

Is vreemd vermogen jammer genoeg niet haalbaar? Dan kunt u altijd nog geld ophalen door aandelen uit te geven. Lees hier verder over deze optie

 

Over de Auteur

Bedrijfskrediet aanvragen is iets wat veel ondernemers bezig houdt, de auteur heeft hier meerdere stukken over geschreven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo