FB pix Bedrijfskrediet met BKR - Artikelpost

Bedrijfskrediet met BKR

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1753 | Aantal woorden: 917 | Datum: | 0 commentaar

 

Bedrijfskrediet met BKR
Het is vaak fataal voor starters en andere ondernemers om op eigen naam een negatieve BKR registratie te hebben. Vele instanties zullen dan niet met hen in zee gaan. Gelukkig is het toch nog wel mogelijk om aan een zakelijke lening te komen

 

Bedrijfskrediet met BKR
Starters kunnen ook als werkloze een plan hebben om een bedrijf op te starten. Dat kan, dit vormt geen belemmering doordat de overheid een regeling heeft opgestart waarbij het mogelijk is om een lening aan te vragen als werkloze. In deze crisistijden staan er veel mensen aan de kant die een positief effect kunnen hebben op de Nederlandse economie met hun bedrijven. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het UWV, dit is de verstrekker van dit krediet, met hulp van de overheid. Het starterskrediet en het voorbereidingskrediet vraagt u als starter aan bij het UWV met het formulier Aanvraag voorzieningen. Bij de aanvraag is het ook nog van belang dat u een ondernemingsplan (met een uitgebreid financieel plan; bestaande uit ten minste een balans, winst-en verliesrekening en kasstroomoverzicht). Verder dient ook nog een verklaring van het Bureau Krediet Registratie in Tiel mee te sturen (deze verklaring is voor een bedrag van 5 euro op te halen bij de bank).  Hier kunt u de pagina over het krediet voor WW’ers vinden op de site van het UWV (www.uwv.nl). Als u op de site bent beland klik dan linksboven op de pagina ww-uitkering aanvragen.

Bedrijfskrediet met BKR door investeerders
Wellicht heeft u ook mensen in uw familie-of kenniskring die ervoor kunnen zorgen dat u ook als u al een negatieve BKR registratie hebt, toch nog aan krediet kunt komen. Dit is misschien wel de simpelste oplossing van het bedrijfskrediet met BKR. Voor uw famillielid, kennis of vriend staat er gunstige fiscale voordelen tegenover. Deze soort kredietverstrekking stond bij de overheid bekend als de Tante Agaath regeling, tegenwoordig is de naam om verwarring te voorkomen echter gewijzigd. De regeling durfkapitaal houdt echter hetzelfde. Er zijn ook zakelijke investeerders, die vaak echter veel meer zeggenschap willen dan niet-zakelijke investeerders. Wellicht willen zij ook een aandelenpercentage bedingen, hiermee zijn de grootste nadelen direct bekend van een zakelijke investeerder. Een praktische tip is: Screen de investeerder ook op het persoonlijke vlak.

Microkrediet
De naam zegt het al: het microkrediet is een kleine lening. Stichting Microkrediet Nederland zal over een kleiner bedrag minder risico lopen, dit betekent dus dat er een kans is voor een ondernemers met een negatieve BKR registratie. Voor meer informatie over het microkrediet (huidige rentepercentages, bedragen en nieuwe regelingen) kunt u de site bezoeken van Qredits (www.qredits.nl) en www.bedrijfskrediet.eu.

Online bedrijfskrediet met BKR
Een bedrijfskrediet met BKR kan bij uitstek op het internet worden afgesloten. De digitale aanvraag biedt vele voordelen. Het is ten eerste zo gepiept, ten tweede is er een bepaalde overzichtelijk die u alleen achter de computer kunt ervaren. Het is tegenwoordig ook makkelijk om zonder veel voorwaarden aan geld te komen. Het nadeel is echter dat het vaak draait om kleinere bedragen. Dit kan echter voldoende zijn voor vele (startende) ondernemers, die net het krediet benodigd hebben om de puntjes op de i te zetten. Een BKR check is vaak geen vereiste.

Conclusie
Een BKR registratie die negatief is, wilt niet per se zeggen dat u niet aan een lening kunt komen. Investeerders staan wellicht klaar om in te springen waar nodig, ook de overheid biedt u hulp door middel van verschillende regelingen. In het artikel is te lezen over het Qredits microkrediet en het UWV starterskrediet. Deze vormen van bedrijfskrediet zijn relatief gunstig voor ondernemers.

 

Over de Auteur

Bekend met bedrijfskrediet

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo