FB pix Bedrijfskrediet voor zzp - Artikelpost

Bedrijfskrediet voor zzp

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1045 | Aantal woorden: 918 | Datum: | 0 commentaar

 

Bedrijfskrediet voor zzp’ers
De overheid wilt de Nederlandse economie-aanjager, ondernemerschap, niet tegenwerken. Dit is uiteraard een understatement van het hoogste niveau, door de verruiming van de BBZ (Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen) wilt de regering, diegenen die een uitkering ontvangen juist sterk ondersteunen. Dit gebeurt door naast het verstrekken van het bedrijfskrediet zzp ook te voorzien in een coach.

Vernieuwde BBZ-regeling
Een vermeerdering van mogelijkheden wordt mogelijk gemaakt door de uitbreiding van de regeling. Het zorgt ervoor dat lokale kredietverlening aan starters opengesteld wordt, die een uitkering ontvingen. De gemeenten zullen zorgvuldig nagaan wie in hun ogen een geschikte kandidaat is en wie niet voor het bedrijfskrediet zzp. Deze taak is essentieel voor de medewerkers van de gemeente.

Een andere grootschalige verandering is het kredietbeheer dat ook een overheidswijziging ondergaat. Het huidige beheer is niet inefficiënt geacht door de overheid, waardoor continuering geen optie meer is.
Gemeenten kunnen op deze manier hun middelen selectiever inzetten en strenger bekijken en controleren of de verstrekte starterlening ook echt wordt terugbetaald.

Voor bovengemiddeld presterende gemeenten ( die dus meer ontvangsten genereren dan het landelijke gemiddelde level, is het toegestaan om het behaalde verschil in hun eigen gemeente te steken. Bij minder opbrengsten moeten gemeenten zelf een duit in het zakje doen. Door het op deze manier te organiseren, zorgt de overheid voor een extra motivatie bij de verschillende gemeentes om de zaken zo efficiënt als mogelijk te voltooien.

Voorwaarden BBZ-regeling
Uw aanvraag van het bedrijfskrediet zzp wordt onder de loep genomen door de Gemeentelijke Sociale Dienst die in uw eigen gemeente actief is. Nadien vindt de zogenoemde rechtmatigheidstoets plaats die u als aanvrager moet maken en het  haalbaarheidsonderzoek, dit onderzoek ligt in handen van deskundigen met een staat van dienst op het gebied van zulke expertise-rapports. Deze keurt uw aanvraag voor deze bijzondere vorm van bedrijfskrediet al dan niet goed.

‘Zelfstandigen volgens de definitie van de overheid zijn personen tussen het 18 en het 65e levensjaar, die voor de voorziening in het levensonderhoud zijn aangewezen op arbeid in de eigen onderneming of zelfstandige beroep in Nederland en die voldoet aan de wetten en vereisten voor de uitvoering daarvan’. (zie de site van de Rijksoverheid

Conclusie
Bedrijfskrediet zzp van een bank of een andere financiële instelling blijft een optie voor zzp’ers. De overheid stimuleert dit nog meer door de vernieuwde BBZ-regeling. Al met al lijkt het een regel die voortkomt uit plannen om de crisis te verjagen. Door het ondernemen is er namelijk een stijging in innovatieve producten en diensten, nieuwe uitvindingen rollen van de band en er is geen sprake van een ‘brain drain’ . Deze factoren zorgen voor een sterke impuls van de Nederlandse economie, die de strijd wilt aangaan met diverse andere  kenniseconomieën. Daar komt nog bij dat het bedrijfskrediet zzp zorgt het voor gretige arbeiders, men doet namelijk waar zij in excelleren en stelt hen in staat om op eigen benen in hun bestaan te voorzien. Voor enkele personen is het starten van een eigen bedrijf de snelste en beste manier om uit een het dal te geraken, alsmede hun uitkering definitief te stoppen. U kunt dus ook zeer gemakkelijk gebruik maken van dit bedrijfskrediet, waardoor er een win-win situatie ontstaan kan, voor de overheid, u en de economie als geheel.

Over de Auteur

Auteur is bekend op het gebied van bedrijfskrediet.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo