Bedrijfstak Managementadviesbureaus (exploitatie en meer) - Artikel Post - Artikel Marketing

Bedrijfstak Managementadviesbureaus (exploitatie en meer)

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: firmfocus
Gezien: 438 | Aantal woorden: 521 | Datum: Mon, 23 Sep 2013 | 0 commentaar

Winst managementadviesbureaus

Winst managementadviesbureaus en het gemiddelde beeld.

De sector managementadviesbureaus is heel divers. Het nut van een algemeen beeld van managementadviesbureaus is echter groot. Op deze manier kunt u een benchmark maken te opzichten van u eigen onderneming. managementadviesbureaus verschillen onderling in kostenstructuur maar hebben ook overeenkomsten. Het is dan interessant om te zien hoe de verschillende kostencomponenten uiteen lopen voor Managementadviesbureaus. Zo kan het zijn dat u bijvoorbeeld meer heeft geautomatiseerd dan uw collega ondernemers. Hierdoor kan de kostenpost personeel een stuk lager liggen dan gemiddeld voor managementadviesbureaus. Het kan ook zijn dat u een prijsvechter bent en daardoor een lagere marge maakt.

Personeel is de grootste kostenpost voor Personeel voor managementadviesbureaus

De grootste kostenpost is gemiddeld voor de branche managementadviesbureaus de post Personeel met 37.03% (gemeten als percentage van de omzet voor managementadviesbureaus. Dit omvat direct loonkosten, indirecte loonkosten, verplichte premies en bijdragen en overige kosten en bijdragen. Het is natuurlijk erg interessant om dit te vergelijken met uw eigen onderneming. Waarom wijkt het af? Maar kijk naast Personeel ook eens naar de andere kostenposten voor managementadviesbureaus. Op de website van Firmfocus leest u er alles over managementadviesbureaus.

Overige Kosten en vervoerskosten na personeelskosten het hoogst voor managementadviesbureaus

Na personeelskosten is de grootste kostenpost overige kosten (dit betreft een restpost). Gemeten als percentage van de omzet is de kostenpost overige kosten gelijk aan 7.04% van de omzet. Na personeelskosten en overige kosten is de kostenpost vervoerskosten (alle vervoer gerelateerde kosten) gemiddeld het grootst. Gemeten als percentage van de omzet is de kostenpost vervoerskosten gelijk aan 3.3% van de omzet. Probeer voor al deze posten de verschillen met het gemiddelde te verklaren. Hebt u dit wel eens vergeleken met de kosten in uw eigen onderneming. Nogmaals alle ondernemingen zijn verschillend waardoor ook de kostenstructuur voor managementadviesbureaus zal verschillen. De vraag is of u de verschillen kunt verklaren en daar u voordeel me kunt doen ten opzichte van andere ondernemingen.

Het bedrijfsresultaat van Managementadviesbureaus

Het bedrijfsresultaat van managementadviesbureaus loopt sterk uiteen. Toch kunnen we op basis van de gemiddelde exploitatie wel een indicatie geven voor managementadviesbureaus. Gemiddelde werd in de branche managementadviesbureaus een bedrijfsresultaat van 21% behaald.

Bovenstaande cijfers zijn voornamelijk gebaseerd op cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek. Het meetjaar is 2010 (laatst beschikbare data op moment van schrijven. De cijfers van het CBS lopen altijd enkele jaren achter in verband met de verwerkingstijd."

Ga voor meer informatie over ondernemen en startende ondernemers naar Firmfocus.Over de Auteur

Firmfocus levert advies en informatie aan het MKB.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo