FB pix Beginnen met beleggen - Artikelpost

Beginnen met beleggen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 360 | Aantal woorden: 893 | Datum: | 0 commentaar

 

Tips voor de beginnende belegger

 

Wanneer je begint met beleggen dan kan dit behoorlijk uitdagend zijn. Tegenwoordig is er zoveel informatie online te vinden dat je niet meer weet waar je moet beginnen of waarin je moet gaan beleggen.

Wat zijn bijvoorbeeld goede brokers? Is het slim om in crypto te investeren of kun je toch beter investeren in aandelen? Dit zijn allemaal vragen waar je mee te maken krijgt, het is daarom erg belangrijk dat je jezelf goed inleest van tevoren zodat je een beetje weet wat je te wachten staat.

In dit artikel wil ik je een beetje op weg helpen zodat je weet welke stappen je moet ondernemen zodat je weet waar je op moet letten als je voor bepaalde keuzes staat.

 

Wat is beleggen?

 

Wanneer je gaat beleggen dan doe je dit meestal voor de medium of langere termijn. Als je gaat beleggen in aandelen van een bedrijf dan koop je eigenlijk een stukje van dat bedrijf waardoor je als het ware een stukje eigenaar bent van dat bedrijf.

Dit heeft als gevolg dat wanneer dat bedrijf goede resultaten haalt dat jouw geld dat je hebt geïnvesteerd in dat bedrijf meer waard wordt.

Beleggen is geen traden, dit wordt vaak met elkaar verward en veel mensen denken dat dit hetzelfde is maar dit is niet het geval. Traden doe je meestal op de kortere termijn en je trade vaak in CFD’s (contract for difference). Dit betekend dat je speculeert op de prijs zonder dat je de daadwerkelijke aandelen in je bezit krijgt.

Tegenwoordig zijn er veel brokers waarbij het alleen mogelijk is om in CFD’s te handelen. De meeste grote brokers daar is het mogelijk om beide te doen, je kunt er dus traden en beleggen.

 

Welke broker kies je?

 

Welke broker je kiest is een hele belangrijke stap en vaak de eerste stap. Bij de meeste brokers is het mogelijk om een gratis demo account te openen, dit is volledig gratis en geeft jou de kans om te kijken of deze broker bij jou past.

Je krijgt dan van zo’n 100.000 euro aan virtueel geld waarmee jij kunt gaan beleggen in een live omgeving, dit is perfect om ook bijvoorbeeld jouw strategie testen of te fine tunen.

Een account openen bij een broker is vaak binnen twee minuten gedaan dus ik raad je aan om dit bij meerdere brokers te doen zodat je brokers kunt vergelijken met elkaar. Maar voordat je dit gaat doen zou ik eerst eens bijvoorbeeld een eToro review of een Plus500 review doorlezen zodat je al een beetje een indruk hebt over hoe deze brokers te werk gaan.

Stap dus niet zomaar blindelings in de wereld van beleggen maar verdiep je er eerst eens goed in, neem bijvoorbeeld eens een kijkje op https://tradenkunjeleren.nl waar een schat aan informatie te vinden is over de wereld van traden en beleggen.

 

 

 Over de Auteur

Trade en beleg enthousiast die graag zijn kennis deelt met anderen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo