Begrafenisverzekering afsluiten: hoe werkt dat? - Artikelpost

Begrafenisverzekering afsluiten: hoe werkt dat?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 170 | Aantal woorden: 712 | Datum: | 0 commentaar

 

Een begrafenisverzekering is één van de weinige verzekeringen waarmee je hoe dan ook in aanmerking mee gaat komen. Een begrafenisverzekering denkt de kosten van een uitvaart of crematie. Je betaalt hierbij maandelijks een bedrag (premie) en bij het overlijden keert de verzekeraar een vooraf vastgesteld bedrag uit.

 

Waarom een begrafenisverzekering afsluiten?

De reden waarom je een begrafenisverzekering afsluit is dat je nabestaanden niet de kosten van jouw uitvaart hoeven te betalen. Ook kan je hierdoor een hoop regelwerk uit handen geven, aangezien je verzekeraar dit voor je regelt. Zodra je een begrafenisverzekering afsluit, ontvang je een begrafenispolis. Hierop vind je alle details van je begrafenisverzekering; er staat wat je hebt verzekerd, voor welk bedrag je bent verzekerd, welke premie je moet betalen en welke voorwaarden voor jou gelden.

 

Een begrafenisverzekering kiezen

Wil je een begrafenisverzekering afsluiten? Dan raden we aan om je te verdiepen in de soorten en mogelijkheden van verzekeringen. Er zijn drie soorten begrafenisverzekeringen: een natura, kapitaal of combinatie begrafenisverzekering. We zetten ze hieronder op een rijtje, zodat je van elke verzekering de voor- en nadelen kan bekijken.

 

Verzekering 1: Natura

Bij deze verzekering wordt geen geld uitgekeerd, maar krijg je een pakket aan diensten. Denk bijvoorbeeld aan het graf en de kist. De uitvaartondernemer stemt de uitvaart af en declareert het bedrag direct uit aan de nabestaande. Het voordeel van deze verzekering is dat de premie hierdoor laag is en je weinig zelf hoeft te regelen. Een nadeel is alleen wel dat je weinig invloed hebt op de invulling en dat er mogelijk bijkomende kosten zijn.

 

Verzekering 2: Kapitaal

Bij deze verzekering krijgen je nabestaanden een bedrag uitgekeerd dat vooraf bepaald is. Het voordeel van deze verzekering is dat je de vrijheid hebt in het regelen van je uitvaart en duidelijkheid hebt over het uit te keren bedrag. Een nadeel is dat je premie hierdoor wel hoger uitvalt.

 

Verzekering 3: Combinatie  

Deze verzekering is een combinatie van de twee bovenstaande verzekeringen. De standaarddiensten worden geregeld door de verzekeraar, maar er is ook ruimte voor persoonlijke wensen. Het voordeel hiervan is dus dat je een vrije keuze hebt in het kiezen van je uitvaartondernemer, wat als nadeel met zich meebrengt dat deze verzekering de hoogste premie biedt. Zo kan je met het uitgekeerde bedrag zelf bepalen waar je het tijdens je uitvaart aan besteedt.

 

Partner en kinderen meeverzekeren

Je kan met je partner overwegen om samen een uitvaartverzekering aan te vragen. Ieder betaalt dan wel een eigen premie. Ondanks dat het iets is waar je liever niet over nadenkt, raden wij je wel aan om je kind mee te verzekeren. Dit kan je over het algemeen gratis doen. Mocht je toch premie moeten betalen, dan is dit vaak een laag bedrag. Zodra je als ouder een begrafenisverzekering voor je kind hebt afgesloten, dan kan deze begrafenispolis op 25-jarige leeftijd overgenomen worden.

Wanneer je (financieel) op eigen benen staat, is het aan te raden om een begrafenisverzekering af te sluiten. Je wilt niet het risico lopen dat je ouders plots met hoge kosten worden opgescheept.

Een uitvaart is het moment voor je nabestaanden om afscheid te nemen. Het is daarom verstandig om met je naasten in gesprek te gaan over hoe je je uitvaart precies voor je ziet. Zo heeft iedereen een fijn afscheid!

 

 Over de Auteur

De auteur is iemand die veel verstand heeft van begrafenisverzekeringen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo